Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Pierre Moscovici, seful campaniei lui Hollande este de origine romana

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Un politician socialist cu origini romane, Pierre Moscovici, ar putea ocupa postul de prim-ministru sau o functie de ministru in Guvernul noului presedinte francez Francois Hollande.

Numele lui Pierre Moscovici apare intr-un sondaj Ipsos ca avand 10 la suta sanse sa ocupe functia de sef al Guvernului. intr-un alt sondaj, realizat de BVA, 13 la suta dintre respondenti considera ca Moscovici ar trebui sa devina premier, relateaza TF1 in pagina electronica, citata de Mediafax.

De asemenea, numele sau este citat de presa ca posibil ministru al Economiei si Finantelor in Guvernul noului presedinte socialist francez.

Directorul campaniei prezidentiale a lui Hollande, Pierre Moscovici, nascut la 16 septembrie 1957, la Paris, a fost raportorul pentru Romania al Parlamentului European.

Tatal sau, profesorul de psihologie sociala Serge Moscovici, s-a nascut in Romania in 1925, si a fost activist al Partidului Comunist Roman in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial. El a parasit tara in 1947 si a ajuns in Franta un an mai tarziu.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns