Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Piturca a convocat zece “stranieri” pentru meciurile cu Austria si Elvetia

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Nu de putine ori Victor Piturca a declarat clar si raspicat ca “la echipa nationala vor fi convocati doar jucatorii care joaca frecvent si sunt titulari la echipele lor de club”. 


Numai ca, aproape de fiecare data, Piturca a incalcat acest principiu si a convocat la nationala, dupa simpatii, interese, toane sau, cum spun gurile rele, la solicitarea unor impresari, jucatori care evolueaza la club cel mult  5-10 minute, din trei in trei meciuri, sau chiar mai rar. Iar daca o sa lecturati cu atentie lista “stranierilor” convocati pentru turneul din Elvetia si Austria, o sa constatati ca Piturca a convocat la lotul national o serie de jucatori de care nu ati auzit de mult si care mai mult lustruiesc bancile de rezerve la echipele lor de club. Sau, cel mult, joaca pe final de meci. Este cazul lui Torje, Florescu, Cocis sau chiar Razvan Rat. In ce-l priveste pe Bogdan Lobont, acesta a fost titular la Roma in ultimele 3-4 partide profitand de accidentarea titularului Sketelenburg. Dar convocarea lui este justificata avand in vedere ca portarii din campionatul intern, Tatarusanu si Balgradean de exemplu, se remarca mai mult prin gafe.
Dar iata care este lista “stranierilor ” convocati de Piturca< Bogdan Lobont (Roma), Dorin Goian (Glasgow Rangers), Razvan Rat (Sahtior Donetk), Banel Nicolita (Saint-Etienne), Gabriel Torje (Udinese), Razvan Cocis (FC Rostov), George Florescu (Arsenal Kiev), Costin Lazar (PAOK Salonic), Daniel Niculae (Nancy) si Ionut Mazilu (Arsenal Kiev).
Pentru actiunea din Austria si Ucraina vor mai fi convocati alti 12 jucatori din campionatul intern. Lista cu acesti jucatori va fi facuta publica dupa ultima etapa a campionatului Ligii I.
Reunirea lotului va avea loc pe 25 mai,  Mogosoaia iar in perioada 27 mai – 6 iunie, echipa nationala va efectua un turneu  in Elvetia si Austria. Formatia noastra va intalni Elvetia in  30 mai (la Lucerna) si Austria (la Innsbruck, pe 5 iunie).

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns