Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

REȚETĂ DE POST PENTRU ÎNCEPĂTORI

Plăcintă cu mere de post cu apă minerală

Plăcintă cu mere de post cu apă minerală
Plăcinta cu mere de post cu apă minerală este desertul perfect pentru zilele de post, fiind un preparat simplu, dar plin de savoare!
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

Ingrediente

 

Pentru aluat:

500-550 g făină

250 ml apă minerală

150 ml ulei

150 g zahăr

10 g praf de copt

1 lingură oțet sau suc de lămâie

un praf de sare

 

 

Pentru umplutură:

1 kg mere

1 lingură griș

100-150 g zahăr

1 linguriță scorțișoară

zahăr vanilat

 

 

Mod de preparare

Plăcinta cu mere de post, făcută cu apă minerală, reprezintă o opțiune gustoasă și inovativă pentru cei care urmează o dietă de post sau doresc să evite produsele de origine animală. Apa minerală conferă aluatului o textură ușoară și crocantă, în timp ce umplutura de mere, îndulcită cu zahăr și aromatizată cu scorțișoară, se îmbină perfect cu restul ingredientelor.

 

Prepararea umpluturii: Spală merele, curăță-le de coajă și dă-le pe răzătoarea mare. Stoarce-le de excesul de suc și pune-le într-o tigaie. Adaugă zahărul și zahărul vanilat, amestecă și lasă-le să se călească până se evaporă sucul. După ce se răcesc, adaugă grișul și scorțișoara.

 

Prepararea aluatului: Într-un bol, amestecă apa minerală, uleiul, oțetul sau sucul de lămâie și zahărul. Separat, într-un alt vas, combină făina, praful de copt și sarea. Încorporează treptat amestecul de făină în lichidele din bol și frământă aluatul până devine elastic și nu se mai lipește.

 

Montarea plăcintei: Împarte aluatul în două părți egale. Întinde prima parte într-o foaie subțire și așaz-o într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Adaugă umplutura de mere și întinde-o uniform. Apoi, întinde și a doua foaie de aluat și pune-o deasupra, apăsând ușor marginile. Înțeapă plăcinta cu o furculiță din loc în loc.

 

Coacerea: Preîncălzește cuptorul la 170-175 grade și coace plăcinta timp de 30-40 de minute, sau până devine aurie și crocantă. După ce o scoți din cuptor, presară zahăr pudră vanilinat pe deasupra.
Trucuri și secrete pentru o plăcintă perfectă

Alege merele potrivite: Merele acide, precum Granny Smith sau Jonathan, sunt ideale pentru o umplutură crocantă și echilibrată.

Aluatul pufos: Secretul unui aluat perfect este utilizarea apei minerale, care adaugă aer și face aluatul mai ușor.

Arome intense: Poți experimenta cu scorțișoară, nucșoară, cuișoare sau anason pentru o aromă mai bogată.

Coacere uniformă: Preîncălzește cuptorul înainte și coace plăcinta pe mijlocul acestuia, verificându-o periodic pentru a nu se arde.

 

 

Plăcinta cu mere de post cu apă minerală este desertul perfect pentru zilele de post, fiind un preparat simplu, dar plin de savoare!

 

Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*