Ingrediente;
400 g făină albă, 2 ouă, 500 ml lapte, 4 linguri pline de zahăr, 25 g de drojdie proaspătă (sau 10 g drojdie uscată), 6 mere, o linguriță de scorțișoare pudră, ulei pentru copt, sau zahăr pudră cu gust de vanilie la servire.
Mod de preparare:
Merele curățate se răzuiesc, se amestecă cu o lingură de zahăr și se lasă să stea așa cel puțin o oră. Se amestecă bine-bine, cu un tel sau cu mixerul făina, ouăle, laptele, zahărul și drojdia preparată în prealabil cu un pic de lapte călduț îndulcit. Merele se storc bine de zeamă, se amestecă cu scorțișoara și se adaugă la aluat. Se mai amestecă până la omogenizare, apoi se lasă aluatul acoperit, într-un loc călduț circa o jumătate de oră să crească. Se pune în ulei fierbinte cu ajutorul unei linguri, sau se coace în formă pentru plăcinte americane, eventual în formă pentru gofre, unsă în prealabil cu ulei sau unt. Se servesc calde, ornate cu topping, sau presărate cu zahăr pudră.
Fii primul care comentează