Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

DESERT

Plăcinte americane cu mere și scorțișoare

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente;

400 g făină albă, 2 ouă, 500 ml lapte, 4 linguri pline de zahăr, 25 g de drojdie proaspătă (sau 10 g drojdie uscată), 6 mere, o linguriță de scorțișoare pudră, ulei pentru copt, sau zahăr pudră cu gust de vanilie la servire.

Mod de preparare:

Merele curățate se răzuiesc, se amestecă cu o lingură de zahăr și se lasă să stea așa cel puțin o oră. Se amestecă bine-bine, cu un tel sau cu mixerul făina, ouăle, laptele, zahărul și drojdia preparată în prealabil cu un pic de lapte călduț îndulcit. Merele se storc bine de zeamă, se amestecă cu scorțișoara și se adaugă la aluat. Se mai amestecă până la omogenizare, apoi se lasă aluatul acoperit, într-un loc călduț circa o jumătate de oră să crească. Se pune în ulei fierbinte cu ajutorul unei linguri, sau se coace în formă pentru plăcinte americane, eventual în formă pentru gofre, unsă în prealabil cu ulei sau unt. Se servesc calde, ornate cu topping, sau presărate cu zahăr pudră.

Acasa
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

RETETE PENTRU REVELION

Știucă umplută

Am găsit o știucă frumoasă, de 2,7 kg, nu am stat pe gânduri, am luat-o imediat. Direct de la sursă, de la Fish Market de pe Bdul. Cloșca, proaspătă, a fost o adevărată mană cerească. Păcat ca nu am găsit mai multe. Am luat și un șalău micuț, de aproape 1 kg, caraș mare, cam la 1 kg bucată, dulce și gustos (3 bucăți) și 3 novaci mari, de 6 kilograme bucata. Bună marfă și mai ales, extrem de proaspătă.