Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

CRITICI ȘI CONTROVERSE

Planul de ofertare a maimuțelor

Uleiul de palmier, cel mai consumat ulei vegetal din lume, este utilizat într-o gamă largă de produse, de la șampon și săpunuri până la înghețată.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

 

Malaezia intenționează să ofere urangutani țărilor care importă ulei de palmier, intrând astfel în trendul adoptat de alte țări din Asia-Pacific de a folosi ambasadori adorabili. China este cunoscută pentru “diplomația panda”, iar Australia își prezintă koala la summit-uri globale. Planul, denumit “diplomația urangutan”, este criticat dur de ecologiști, considerându-l “obscen”. Ei susțin că uleiul de palmier este unul dintre principalii factori ai declinului populației de urangutani. Un profesor expert în conservare a numit planul “obscen”, conform CNN.

 

 

Uleiul de palmier, cel mai consumat ulei vegetal din lume, este utilizat într-o gamă largă de produse, de la șampon și săpunuri până la înghețată. Defrișarea pentru a face loc plantațiilor de palmieri este una dintre principalele amenințări la adresa supraviețuirii urangutanilor, care se găsesc într-un pericol critic în prezent. Malaezia este al doilea cel mai mare exportator de ulei de palmier din lume, după Indonezia. Producția este vitală pentru economie, iar guvernul a implementat inițiative pentru sprijinirea durabilității, precum îmbunătățirea practicilor agricole și acordarea de certificate verzi companiilor conforme cu standardele de durabilitate.

 

La un summit pentru biodiversitate în Kuala Lumpur, ministrul pentru plantații și mărfuri al Malaeziei a anunțat planuri pentru “diplomația urangutanilor”, inspirată de “diplomația panda” a Chinei. Malaezia intenționează să ofere urangutani unor parteneri comerciali majori, cum ar fi UE, India și China, în speranța de a spori relațiile și de a sensibiliza asupra impactului mărfurilor agricole asupra climei.

 

 

Ecologiștii au reacționat rapid, considerând planul “obscen” și “ipocrit”, afirmând că nu abordează problema defrișării. Ei cer autorităților malaeziene să ia măsuri concrete pentru oprirea defrișărilor și protejarea biodiversității.

 

CITEȘTE ȘIÎn timpul vacanței din Malaezia, regele Harald al Norvegiei a întâmpinat probleme de sănătate

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns