Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Plata profesorilor din comisiile de bacalaureat

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Potrivit unui ordin semnat de ministrul Catalin Baba, profesorii care vor face parte din comisiile de bacalaureat vor fi platiti cu 4 lei pentru o lucrare corectata si pana la 425 de lei pentru fiecare dintre cei care vor conduce o comisie din centrele de examen.

Presedintele unei comisii din centrele de examen va primi 400 de lei la o comisie cu pana la 450 de candidati (inclusiv), respectiv 425 de lei la o comisie de peste 450 de candidati. Vicepresedintii, secretarii si membrii comisiilor din centrele de examen vor fi platiti cu cate 275 de lei, iar un asistent, cu 25 de lei pe zi.

La comisiile din centrele zonale de eva­luare, presedintele va primi 600 de lei la o comisie de pana la 1.000 de candidati (inclusiv), respectiv 625 de lei, pentru comisiile cu peste 1.000 de candidati. Profesorii evaluatori vor fi platiti cu cate patru lei pentru fiecare lucrare corectata. Tot atat vor primi profesorii care vor face parte din comisiile de solutionare a contestatiilor.

Personalul didactic care va face parte din comisiile de bacalaureat de evaluare a competentelor lingvistice si digitale va fi platit cu cate doi lei pentru fiecare candidat examinat. La proba de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limba moderna, plata va fi de trei lei pentru fiecare candidat examinat.

Ordinul reglementeaza si plata personalului didactic care va face parte din comisiile organizate în unitatile de învatamant pentru evaluarea nationala a elevilor de clasa a VIII-a. Sumele sunt la fel cu cele de anul trecut< 150 de lei pentru un membru si 20 de lei pe zi pentru un asistent. Profesorii evaluatori vor primi cate trei lei pentru fiecare lucrare corectata (Ordin 3863 din 02.05.2012).

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns