Image 1
Image 2

Pleacă Selymesi, vine Balint!? (Update)

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Decizia se va lua după meciul Olimpiei cu Dunărea Călăraşi

Intrat într-un conflict cu preşedintele Attila Karda, care îi reproşează, printre altele, achiziţiile făcute, mai ales cele pe filiera franceză, antrenorul Olimpiei, Tiberiu Selymesi, şi-ar putea pierde locul de pe banca grupării sătmărene. Cum nici jocul şi nici rezultatele nu-l prea ajută pe fostul internaţional, debarcarea lui s-ar putea petrece în următoarele zile. Evident, dacă membrii Comitetului Director al Olimpiei, întruniţi joi seara, vor fi de acord.

Dar cine vine dacă pleacă Selymesi? Lucrurile par, la prima vedere, destul de simple. Cel mai probabil Laszlo Balint. De ce? Acesta tocmai s-a despărţit de ASA Târgu Mureş, iar din informaţiile pe care le avem oferta făcută în vară de conducerea Olimpiei a fost reînnoită. Iar dacă acceptă oferta, nu va veni cu mâna goală. Cu Dumitru Munteanu, care a şi semnat cu Olimpia, şi, probabil, Cornel Ene, care s-a despărţit la rândul său de ASA.

Decizia ar putea fi amânată până după meciul Olimpiei de la Călăraşi, cu Dunărea. În cazul unei victorii sătmărene, poate chiar şi al unui scor egal, Selymesi îşi mai poate păstra scaunul. Dar spiritele sunt atât de încinse încât totul s-ar putea lăsa cu două demiteri, a preşedintelui Attila Karda şi antrenorului Tiberiu Selymesi.
Altfel lotul Olimpiei a plecat joi de dimineaţă spre Călăraşi. Selymesi a convocat pentru acest meci următorul lot: Şuta, Muntean – portari; Duruş, Fl. Mureşan, Szasz, Bura, Brata, R. Rus, Copaci, Cubaş, Cocean, Jurj, Nemeş, Lusamba, Ayoub, V. Pop, Villand, Lukacs – jucători de câmp.

Faţă de etapa precedentă apar în lot Nemeş, Villand şi Cubaş, ultimii doi reveniţi după accidentări mai vechi. Nu se mai regăsesc în lot Hlinca, Miholca şi Ben Khalifa.

Meciul de la Călăraşi se va disputa sâmbătă, în etapa a 7-a din L2, cu începere de la ora 11:00.

Olimpia a fost amendată de două ori
de Federaţia Română de Fotbal

FC Olimpia Satu Mare a figurat din nou pe ordinea de zi a şedinţei Comisiei de Disciplină din cadrul FRF din data de 5 septembrie. Iar clubul sătmărean a fost sancţionat de două ori în cadrul acestei şedinţe pentru diverse încălcări ale regulamentului disciplinar.

Sancţiunile au fost dictate în urma unor acte de indisciplină consemnate de arbitri după meciul Olimpia – Hermannstadt şi sunt exclusiv financiare, amenzi cu alte cuvinte. Iar suma totală – 3.570 lei – este destul de însemnată.

În primul caz amenda de 570 de lei a fost dictată pentru acordarea a mai mult de 5 cartonaşe galbene într-un singur meci. În schimb amenda cea mai mare, de 3.000 de lei, a fost acordată, printre altele, conform regulamentului disciplinar, din următorul motiv:

“Fapta repetată a copiilor de mingi de a nu retrimite fără întârziere în joc mingile ori de a întrerupe, întârzia sau perturba jocul în orice fel, duce la sancţionarea clubului organizator cu penalitate sportivă de până la 10.000 de lei, iar în caz de recidivă şi cu măsura programării jocurilor fără spectatori pentru un joc”.

Cum lucrurile s-au petrecut întocmai, iar arbitrul a consemnat faptele în raport, sancţiunea a venit de la sine.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns