Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Pneumonia ucide anual in lume 1 milion de copii

Sigla Informatia Zilei
Pneumonia desi este o boala care poate fi tratata, ea reprezinta si in momentul de fata principala cauza pentru mortalitatea infantila
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Pneumonia desi este o boala care poate fi tratata, ea reprezinta si in momentul de fata principala cauza pentru mortalitatea infantila, la nivel global, releva datele Organizatiei Mondiale a Sanatatii. Pneumonia a ajuns sa provoace mai multe decese in randul copiilor decat o fac SIDA, malaria si tuberculoza impreuna.

Potrivit medicilor specialisti vaccinarea antipneumococica ar trebui sa reprezinte o prioritate, tinand cont ca boala produce mortalitatea a peste 1 milion de copii cu varsta mai mica de cinci ani. Astfel se considera ca implementarea unui program de vaccinare va reduce incidenta bolilor pneumococice invazive precum meningita, septicemia/bacteremia, precum si a pneumoniei si de asemenea, a otitei acute medii.

De altfel specialistii admit cu totii faptul ca vaccinarea reprezinta un instrument puternic de prevenire a unor boli grave si ca pentru eliminarea confuziei despre vaccinuri in randul populatiei ar fi necesara o buna conlucrare intre Guvern, furnizorii de servicii de sanatate si ONG-uri.

Perceptiile gresite ale populatiei si personalului medical asupra eficacitatii vaccinurilor au avut ca rezultat comportamente ce determina o acoperire vaccinala deficitara si reaparitia unor boli infectioase.

Toate aceste aspecte au fost discutate in cadrul unei mese rotunde gazduita zilele trecute de Ambasada Statelor Unite in Romania.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Sigla Informatia Zilei

Candidaţii ARD Ioan Mihalca şi Petre Mureşan sunt hotărâţi să rezolve câteva probleme din Sănătate

Atât populaţia cât şi personalul medical aşteaptă o îmbunătăţire a sistemului de sănătate în ansamblu. De aceea, problemele din sistemul de sănătate se află în atenţia candidaţilor ARD, Ioan Mihalca – Colegiul 3 Camera Deputaţilor şi Petre Mureşan – Colegiul 1 Senat. Sprijiniţi de dr. Cosmin Raţiu – consilier local PDL Satu Mare, Ioan Mihalca şi Petre Mureşan au identificat câteva probleme ale sistemului Sanitar şi sunt hotărâţi să le rezolve.