Pogacelele cu afine, pastrate intr-o cutie metalica inchisa se poate depozita chiar mai multe saptamani.
Ingrediente:
– 300 g de faina,
– 200 g de unt,
– 80 g zahar,
– 100 g ciocolata menaj,
– un pliculet de zahar vanilat,
– 120 g de afine deshidratate ori 150 g de afine proaspete sau compot strecurat,
– un galbenus de ou,
– o lingurita de moca scortisoare pudra,
– 100 ml de lichor crema de whisky sau de afine.
Mod de preparare:
Se amesteca untul si zaharul, pana cand formeaza o crema spumoasa, apoi se adauga galbenusul si se omogenizeaza. Se amesteca faina si scortisoarele, apoi se adauga la compozitia anterior preparata si se adauga si ciocolata sfaramata bucatele. Daca folosim afine deshidratate, acestea se fierb 2-3 minute in lichior si se racesc, iar daca fructele sunt proaspete, se lasa sa stea circa o ora – doua in lichior si se amesteca cu aluatul. Se acopera bine cu folie elastica si se lasa circa o ora la frigider. Dupa ce se scoate din frigider se formeaza ghemulete, apoi se apasa usor, la grosime de circa un cm, cu grija, sa nu se sparga boabele de afine. Se aseaza intr-o tava captusita cu hartie de copt si se coace in cuptorul preincalzit, circa 15-18 minute, la temperatura de 180 grade C.
Fii primul care comentează