Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Pogacele cu afine
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Pogacele cu afine
Pogacele cu afine

Pogacelele cu afine, pastrate intr-o cutie metalica inchisa se poate depozita chiar mai multe saptamani.

Ingrediente:

– 300 g de faina,

– 200 g de unt,

– 80 g zahar,

– 100 g ciocolata menaj,

– un pliculet de zahar vanilat,

– 120 g de afine deshidratate ori 150 g de afine proaspete sau compot strecurat,

– un galbenus de ou,

– o lingurita de moca scortisoare pudra,

– 100 ml de lichor crema de whisky sau de afine.

Mod de preparare:

Se amesteca untul si zaharul, pana cand formeaza o crema spumoasa, apoi se adauga galbenusul si se omogenizeaza. Se amesteca faina si scortisoarele, apoi se adauga la compozitia anterior preparata si se adauga si ciocolata sfaramata bucatele. Daca folosim afine deshidratate, acestea se fierb 2-3 minute in lichior si se racesc, iar daca fructele sunt proaspete, se lasa sa stea circa o ora – doua in lichior si se amesteca cu aluatul. Se acopera bine cu folie elastica si se lasa circa o ora la frigider. Dupa ce se scoate din frigider se formeaza ghemulete, apoi se apasa usor, la grosime de circa un cm, cu grija, sa nu se sparga boabele de afine. Se aseaza intr-o tava captusita cu hartie de copt si se coace in cuptorul preincalzit, circa 15-18 minute, la temperatura de 180 grade C.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

REȚETE ROMÂNEȘTI

Fasole bătută cu ceapă călită sau cârnați prăjiți

Fasolea a devenit cunoscută în Europa începând cu secolul al XVI-lea. A fost adusă pentru prima dată în europa de către spanioli şi portughezi de pe platourile înal­te ale Americii Centrale şi de Sud, unde triburile de tolteci şi azteci au cultivat-o şi folosit-o în hrana lor încă din timpurile străvechi. Fasolea care era cultivată în Peru şi Mexic, era urcătoare şi avea seminţele mari, de culoare închisă. Adusă mai întâi în Spania, s-a extins repede pe continent, mai întâi în Peninsula Iberică apoi în țările din nordul Europei. În România ea a fost adusă în secolul al XVIII-lea.