Image 1
Image 2
Acasa

FUGA PRIMARULUI CHERECHES

Politia de Frontieră Română, decapitată

Evenimentele recente din municipiul Baia Mare au declanșat o serie de schimbări semnificative în conducerea Poliției de Frontieră a României.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

Fuga din țară a primarului municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș a dus la decapitarea conducerii Poliției de Frontieră.

 

 

Într-un comunicat de presă emis duminică seara, Ministerul Afacerilor Interne a anunțat decizia de eliberare din funcție a inspectorului general al Poliției de Frontieră, chestorului de poliție Victor Ștefan Ivașcu, cu acordul acestuia. Decizia a fost motivată de necesitatea restabilirii unui nivel înalt de eficiență managerială și profesională, precum și a încrederii publicului în lege și autorități, iar adjunctului responsabili cu supravegherea frontierei și celui responsabil cu suportul administrativ – logistic, le-au fost retrase împuterncirile.

 

 

Duminică seara, Ministerului Afacerilor Interne a anunțat că ”pentru restabilirea unui nivel înalt de eficiență managerială și profesională, precum și a încrederii cetățenilor în lege și autorități, în urma ședințelor de analiză managerială desfășurate împreună cu șefi de structuri și la nivelul conducerii MAI, au fost luate o serie de măsuri manageriale.

Astfel, în funcție de regimul juridic al fiecărei funcții ocupate din cele de mai jos, au fost decise: Eliberarea din funcția de Inspector General al Poliției de Frontieră a chestorului de poliție Victor Ștefan Ivașcu, cu acordul acestuia, și asigurarea continuității conducerii, prin efectul legii, de către Inspectorul General Adjunct, chestor de poliție Cornel Laurian Stoica. Retragerea împuternicirii Inspectorului General Adjunct al IGPF responsabil cu supravegherea frontierei. Retragerea împuternicirii Inspectorului General Adjunct al IGPF responsabil cu suportul administrativ – logistic.

 

 

De asemenea, sursa citată a precizat că la Inspectoratul Teritorial Sighetul Marmației al Poliției de Frontieră, inclusiv la Punctul de Trecere a Frontierei Petea, corpul de control al ministrului Cătălin Predoiu va efectua un control.

 

 

S-a dispus, ”încetarea măsurii asigurării conducerii de către ofițerul desemnat la comanda Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureș și împuternicirea în funcția de Inspector Șef a comisarului șef Constantin Ilea.

 

 

Inspectoratul General al Poliției Române va efectua un control la Inspectoratul de Poliție al Județului Maramureș.

”Inspectoratul General al Poliției Române va evalua până la data de 6 decembrie 2023 managementul Direcției de Investigații Criminale din Inspectoratul General al Poliției Române, structură cu responsabilități de coordonare a activității de supraveghere judiciară.” se mai arată în comunicat.

 

 

Sursa citată arată că, pentru consolidarea capacității instituționale a structurilor de suport operativ de pe raza Curții de Apel Cluj s-a dispus înlocuirea conducerii Brigăzii de Operațiuni Speciale Cluj prin împuternicirea unui alt ofițer în funcția de șef al Brigăzii.

De asemenea se înlocuiește conducerea Serviciului Județean de Protecție (Direcția Generală de Protecție Internă) Maramureș prin împuternicirea unui alt ofițer în funcția de șef al serviciului.

 

 

Poliția Română, prin structurile sale competente, va continua să investigheze, inclusiv în cadrul cooperării potrivit legii cu unitățile de parchet competente, până la lămurirea completă a tuturor posibilelor împrejurări care ar fi putut să conducă direct sau indirect la părăsirea teritoriului național prin PTF Petea a condamnatului penal Cherecheș Cătălin și prin aceasta zădărnicirea temporară a aplicării legii române și a hotărârii judecătorești definitive a instanței penale române.

Acordul pentru punerea la dispoziție a chestorului Victor Ștefan Ivașcu a fost acordat în considerarea protejării imaginii instituției Inspectoratului General al Poliției de Frontieră și pentru a oferi garanții publice cu privire la imparțialitatea controalelor în derulare.” precizează MAI.

 

CITEȘTE ȘI:El este polițistul de frontieră scos țap ispășitor pentru fuga din țară a primarului Cherecheș prin PTF Petea

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns