Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

CONTROALE ÎN ROMÂNIA

Polițiștii, pe urmele elevilor drogați sau traficanți

În perioada 13 – 20 octombrie 2023, Poliția Română a intensificat acțiunile pentru asigurarea siguranței școlare în unitățile de învățământ preuniversitar.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Acasa
Asculta acest articol

Acțiunile fac parte dintr-un plan mai amplu, menit să promoveze climatul de siguranță în școli pe parcursul întregului an școlar.

 

Un număr impresionant de 9.320 de polițiști au fost mobilizați pentru a patrula și a menține ordinea și siguranța în și în jurul școlilor. Această prezență activă a ajutat la fluidizarea traficului și la intervenția rapidă la 105 evenimente semnalate în proximitatea școlilor.

 

De asemenea, s-au organizat 168 de acțiuni și 2.869 de activități de prevenire și informare, cu participarea a 68.885 de beneficiari, pentru a consolida gradul de conștientizare cu privire la probleme precum bullying-ul și violența școlară, precum și riscurile asociate consumului și traficului de droguri.

 

Pe lângă aceste activități, 1.480 de unități de învățământ au fost verificate în ceea ce privește securitatea, rezultând în aplicarea a 36 de sancțiuni contravenționale și constatarea a 4 infracțiuni. S-au adresat, de asemenea, 33 de informații și solicitări autorităților și instituțiilor publice specializate în siguranța școlară.

 

Planul a inclus, de asemenea, colaborarea cu Grupul de acțiune la nivelul unităților de învățământ pentru a îmbunătăți comunicarea și a lua măsuri pentru creșterea siguranței în școli. În plus, au fost efectuate verificări ale unităților de alimentație publică din apropierea școlilor, cu scopul de a adresa problemele identificate.

 

Toate aceste eforturi au ca obiectiv asigurarea unui climat sigur și propice în mediul școlar. Planul de acțiune va continua pe întreg parcursul anului școlar 2023 – 2024, incluzând activități de prevenire și informare destinate elevilor, cadrelor didactice și părinților, pentru a crește gradul de siguranță în unitățile de învățământ.

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with