Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Ponta așteaptăun răspuns de la Băsescu legat de convocarea CSAT

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Premierul Victor Ponta a anunţat, după discuţia cu preşedintele Traian Băsescu, că i-a reiterat acestuia solicitarea de convocare a unei reuniuni CSAT, iar şeful statului a transmis că va transmite în curând un răspuns în acest sens.

El a adăugat că poziţia României privind politica din regiune va fi una clară şi unitară, în sensul că vor fi aplicate cu fermitate sancţiuni pentru toate persoanele declarate drept indezirabile de către UE sau SUA.

“Am discutat despre mesajele pe care toţi reprezentanţii statului român, în speţă preşedinte, eu şi ministrul Apărării, le vom avea în întâlnirile extrem de importante cu secretarul general al NATO, cu vicepreşedintele SUA şi cu secretarul Apărării. Din acest punct de vedere, poziţiile oficialilor români sunt şi era nevoie să fie foarte bine coordonate, legate de poziţia României faţă de Ucraina, faţă de Moldova, faţă de parteneriatul strategic cu SUA. Deci, acest prim obiectiv evident că l-am atins şi, în ceea ce mă priveşte, poziţia României va fi foarte clară şi prezentată unitar. De asemenea, am discutat despre modul de aplicare a sancţiunilor impuse de UE, de la situaţiile de principiu – şi aici România şi Guvernul va aplica cu fermitate faţă de toate persoanele înscrise pe lista persoanelor indezirabile de către Uniunea Europeană sau Statele Unite ale Americii nivelul de sancţiuni impuse – în acelaşi timp însă existând şi probleme parctice de aplicare, care ţin de funcţionarea instituţiilor statului şi, în acest sens, am reiterat cererea noastră ca, în cadrul unei şedinţe a CSAT, să analizăm nivelul de sancţiuni, implementarea acestora şi responsabilităţile fiecărei instituţii în parte”, a spus Ponta, citat de Mediafax.

Premierul a adăugat că preşedintele le-a transmis că îi va informa când convoacă CSAT.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns