Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Ponta cere oficial Academiei sa verifice acuzatiile la adresa lui Mang

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Premierul i-a cerut, luni, presedintelui Academiei Romane, Ionel Haiduc, sa faca o comisie care sa verifice acuzatiile de plagiat aduse ministrului Educatiei, Ioan Mang, banuit, potrivit lui Ponta, ca “a preluat informatii din diverse articole publicate de autori din Japonia, Taiwan si Israel”.

Guvernul a informat, luni, ca premierul Victor Ponta i-a trimis o scrisoare presedintelui Academiei Romane, profesorul Ionel Haiduc, rugandu-l pe acesta sa alcatuiasca o comisie de evaluare cu specialisti ai Academiei care sa verifice acuzatiile de plagiat aduse lui Mang, relateaza Mediafax.

In scrisoarea lui Ponta catre profesorul Haiduc, transmisa jurnalistilor de Biroul de Presa al Guvernului, premierul ii spune presedintelui Academiei ca, “in decursul saptamanii”, in presa si in spatiul public au aparut “diverse acuzatii de plagiat” la adresa ministrului Educatiei, Ioan Mang, “acesta fiind banuit ca a preluat informatii din diverse articole publicate de autori din Japonia, Taiwan si Israel”.

 “Pentru a lua o decizie pe aceasta speta, dorim sa solicitam o expertiza din partea Academiei Romane. O decizie politica in acest caz, care sa nu poata fi contestata de nimeni si in baza careia sa se ia hotararea corecta in ceea ce priveste parcursul profesional al domnului ministru Ioan Mang in actualul cabinet, poate veni doar in urma unui raspuns din partea institutiei pe care, cu onoare, o reprezentati si o conduceti”, i-a scris Ponta profesorului Haiduc.

PDL a cerut, miercurea trecuta, demisia ministrului Educatiei, Ioan Mang, “pentru faptul ca intreaga opera pe care o are este un plagiat de duzina”, dupa cum a declarat, miercuri, presedintele PDL, Emil Boc.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns