Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Ponta: Daca acuzatiile de plagiat se confirma, ministrul Educatiei pleaca

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Premierul Victor Ponta a anuntat, joi seara, la intoarcerea de la Bruxelles, ca a cerut Academiei Romane ca un grup de specialisti sa verifice acuzatiile de plagiat formulate de opozitie la adresa ministrului Educatiei si a precizat ca, daca aceste acuzatii vor fi confirmate, Ioan Mang va trebui sa demisioneze.

El a aratat ca a fost informat despre acuzatiile formulate la adresa ministrului Educatiei, Ioan Mang, de catre presedintele PDL, Emil Boc, si “cei apropiati” opozitiei si ca spera sa primeasca in cursul zilei de vineri un raspuns favorabil din partea Academiei privind constituirea grupului, relateaza Cotidianul.

“In masura in care aceste acuzatii ce confirma, domnia sa va trebui sa isi asume raspunderea politica si sa paraseasca functia. Daca acuzatiile se dovedesc adevarate, ministrul pleaca, isi va prezenta demisia, daca nu se confirma, mergem mai departe si se dovedeste ca functia de ministrul al Educatiei este cea mai periculoasa din Romania in acest moment”, a spus Ponta.

PDL a cerut, miercuri, demisia ministrului Educatiei, Ioan Mang, “pentru faptul ca intreaga opera pe care o are este un plagiat de duzina”, dupa cum a declarat, miercuri, presedintele PDL, Emil Boc.

 Analiza sesizarii de plagiat in cazul ministrului Ioan Mang va incepe vineri, insa nu se poate estima cat va dura, intrucat vor fi trei evaluari paralele, apoi un vot in Consiliul de Etica, unde, pentru validarea raportului, este necesar ca opt din cei 11 membri sa aiba aceeasi opinie, anunta Autoritatea Nationala pentru Cercetare Ştiintifica.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns