Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Ponta: Incepe o schimbare fundamentala pentru soarta Romaniei

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Premierul desemnat, Victor Ponta, copresedinte al USL, a declarat luni, de la tribuna Parlamentului, ca are emotii din respect pentru institutia fundamentala a democratiei si a aratat ca, daca Parlamentul va acorda votul de incredere noului guvern, pentru Romania va incepe o schimbare fundamentala.

El a reafirmat ca viitorul guvern nu va fi condus de la Palatul Cotroceni sau de la sediile PSD sau USL, ci numai de la Palatul Victoria.

“Sunt prima persoana desemnata sa ocupe functia de prim-ministru care si-a serbat majoratul dupa decembrie 1989. Am crescut in ceea ce inseamna si ceea ce ne-am dori cu totii – in democratie – si cred ca institutiile trebuie sa functioneze, trebuie sa arate respect. Si cred ca intr-o democratie europeana, nu guvernul este cel care conduce Parlamentul, ci se supune deciziilor acestuia”, a subliniat presedintele PSD, citat de Agerpres.

Victor Ponta a spus ca, in cele cateva zile care au trecut de la desemnarea sa ca premier, a incercat ca, in cel mai scurt timp, sa prezinte un program de guvernare pentru o perioada scurta, pana la alegeri, si cu perspective pentru anii care urmeaza precum si o echipa de ministri care sa indeplineasca acest program.

Acesta a anuntat ca, dupa alegerile generale, intentioneaza ca USL sa vina cu un guvern mai flexibil, mai democratic si care sa asigure dezvoltarea Romaniei care urmeaza.

Victor Ponta a reafirmat totodata ca viitorul guvern va respecta intotdeauna deciziile Parlamentului.

Victor Ponta a reafirmat ca un alt obiectiv, “care va fi respectat de maine”, se refera la existenta unei administratii depolitizate, adaugand ca functiile politice – ministri, secretari de stat – vor fi ocupate la propunerea USL. El a adaugat ca cei din serviciile deconcentrate nu vor fi schimbati pe criterii politice, cu altii numiti pe aceleasi criterii.

“Nu voi tolera niciun fel de participare a functionarilor publici si a structurilor statului in campanie electorala, nici de partea fostei puteri, nici eventual a noastra”, a spus Ponta, referindu-se inclusiv la “cei care si-au schimbat in aceste zile optiunile si convingerile”.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns