Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

GREVĂ DE AVERTISMENT

Poștașii maramureșeni au protestat în fața instituției

Postare ( Sablon)
Poștașii maramureșeni au protestat în fața instituției
Postare ( Sablon)
Timp de două ore, angajații Poștei Române din Maramureș au protestat în fața instituției, fiind declanșată greva de avertisment.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

În data de 29 martie se va declanșa greva generală, care înseamnă că poștașii nu vor mai plăti pensiile, nu vor mai aduce facturile, iar la poștă nu va mai fi program cu publicul.

 

Angajații de la Oficiul Poștal 1 Baia Mare au ieșit în stradă, afișând diferite mesaje. Oamenii sunt nemulțumiți de condițiile de muncă, de salarizarea mult prea mică în raport cu volumul de muncă prestat zilnic și vor să se facă dreptate.

 

Monica Zaj, președintele Sindicatului Lucrătorilor Poștali din România, filiala Maramureș, a ținut să arate că s-a ajuns în situația în care salariații din oficiile poștale au fost obligați să preia activitatea salariaților plecați din sistem din diverse motive: „Aproape că nu există oficiu poștal de unde să nu fi plecat colegi iar activitatea lor să nu fie aruncată în cârca celor rămași.

Data de 31 ianuarie a fost ultima zi de valabilitate a contractului colectiv de muncă din Poșta Română. Conducerea companiei a refuzat să încheie un nou conract colectiv de muncă”.

V. Gherman

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns