Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

RECENZII FALSE

Pot recenziile online să schimbe legislația privind libertatea de exprimare?

Pot recenziile online să schimbe legislația privind libertatea de exprimare?
O antreprenoare riscă până la șapte ani de închisoare pentru o recenzie negativă postată pe rețelele sociale despre un produs alimentar, marcând un conflict între libertatea de exprimare și interesele de afaceri.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Chioma Okoli, o antreprenoare nigeriană, se confruntă cu posibilitatea unei pedepse de până la șapte ani de închisoare după ce a publicat o recenzie critică pe rețelele sociale vizând produsul Nagiko Tomato Mix de la Erisco Foods. Acuzată de daune aduse imaginii și vânzărilor companiei, situația ei a declanșat dezbateri pe tema drepturilor consumatorilor și a limitelor libertății de exprimare online în Nigeria. După exprimarea nemulțumirilor sale cu privire la calitatea produsului și îndemnându-și urmăritorii să facă la fel, Okoli a fost arestată și acuzată de conspirație contra Erisco Foods, care cere acum despăgubiri de 3,6 milioane de dolari. Cazul său evidențiază tensiunile dintre consumatori și corporații în mediul digital și ar putea stabili un precedent în ceea ce privește feedback-ul clienților în legislația nigeriană.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

IFPLUS EDUCAȚIA COPIILOR

O învățătoare a câștigat un milion de dolari

O învățătoare din Pakistan care și-a dedicat ultimii peste 25 de ani educării copiilor dezavantajați din comunitatea sa, după ce a fost nevoită să studieze singură în adolescență.....

This content is for IZ Plus Lunar, IZ Digital+Print, IZ Duminica si IZ Plus 1 An, IZ Plus si Ziarul Digital 1 An, IZ+ si IZ PDF Lunar, IZ+ si IZ PDF 1 An, IZ+ si IZ PDF 3 luni, IZ+ si Tiparit si PDF Lunar, IZ+ si Tiparit si PDF 1 An, IZ+ si Tiparit si PDF 3 Luni, IZ+ si PDF <35 1 Luna, IZ+ <35, IZ PLUS ANUAL, and IZ PLUS 3 LUNI members only.
Log In Join Now