Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

FAMILIA REGALĂ A ROMÂNIEI

Povestea cerceilor oferiți de Regele Carol al II-lea amantei sale: Elena Lupescu

Povestea cerceilor oferiți de Regele Carol al II-lea amantei sale: Elena Lupescu
În vasta istorie a bijuteriilor regale, puține povești pot egala în fascinație și mister pe cea a cerceilor din diamante și perle oferiți de Regele Carol al II-lea amantei sale, Elena Lupescu. Acest episod nu doar că subliniază extravaganta relație dintre monarh și partenera sa controversată, dar evidențiază și traseul neașteptat al unei perechi de bijuterii unice.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

La începutul relației lor, Carol al II-lea a achiziționat o pereche remarcabilă de cercei pentru Elena, cunoscută sub alintul de “Duduia”. Bijuteriile, realizate din perle naturale imense și diamante strălucitoare montate în platina, datează din începutul secolului al XX-lea. Fiecare cercel este format dintr-o perlă majoră, la care este atașat un lanțisor decorat cu diamante, măsurând aproximativ 12.5 centimetri în lungime.

 

 

 

Perlele, albe cu nuanțe de roz și albastru, sunt suspectate a fi fost extrase din Golful Persic sau apele Australiei. Greutatea lor depășește 6.47 grame fiecare, ceea ce le clasifică drept extrem de rare și valoroase.

 

 

 

 

 

După multe decenii, în 2012, aceste bijuterii au fost scoase la licitație în Anglia și au fost vândute pentru suma record de 1.4 milioane de lire sterline, deși estimarea inițială fusese de doar 120.000 de lire. Se pare că Elena Lupescu însăși a daruit cerceii unei prietene engleze, înainte de a se stinge în 1977. Prietena, care nu cunoștea valoarea reală a bijuteriilor, le-a păstrat într-un sertar, considerându-le prea mari și nepotrivite gusturilor sale.

La moartea prietenei engleze, nepoții acesteia au descoperit cerceii și i-au oferit spre vânzare, obținând astfel o sumă neașteptat de mare.

Povestea cerceilor oferiți de Carol al II-lea Elenei Lupescu rămâne un exemplu fascinant al modului în care bijuteriile pot traversa timpul și culturile, păstrând intacte amintiri ale pasiunilor, relațiilor și intrigilor istorice. Aceste bijuterii nu sunt doar accesorii de lux, ci mărturii ale unei epoci tulburi și ale unui amor regal care a marcat istoria României.

 

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

IFPLUS ISTORIE LOCALĂ

Contribuții locale la edificarea monumentului Dr. Vasile Lucaciu, 1935

Primăria Satu Mare și diverse entități locale au contribuit la fondul monumentului Dr. Vasile Lucaciu, în timp ce primăria a inițiat o acțiune legală împotriva foștilor concesionari ai băii comunale pentru neîndeplinirea obligațiilor contractuale.

This content is for IZ Plus Lunar, IZ Digital+Print, IZ Duminica si IZ Plus 1 An, IZ Plus si Ziarul Digital 1 An, IZ+ si IZ PDF Lunar, IZ+ si IZ PDF 1 An, IZ+ si IZ PDF 3 luni, IZ+ si Tiparit si PDF Lunar, IZ+ si Tiparit si PDF 1 An, IZ+ si Tiparit si PDF 3 Luni, IZ+ si PDF <35 1 Luna, IZ+ <35, IZ PLUS ANUAL, and IZ PLUS 3 LUNI members only.
Log In Join Now