Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

GOSPODĂRII TRADIȚIONALE

Practicarea unei agriculturi prietenoase cu mediul este obligatorie şi în fermele mici

Practicarea unei agriculturi prietenoase cu mediul este obligatorie şi în fermele mici
După cum subliniază publicaţia Agroinfo, micii crescători de animale care lucrează minim un hectar de teren arabil și maxim 10 hectare sau au pășune beneficiază anul acesta ....
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

…. de o subvenție APIA suplimentară denumită eco-schemă (Eco-Schema PD-05- Practicarea unei agriculturi prietenoase cu mediul în fermele mici, respectiv gospodăriile tradiţionale).

 

Sprijinul aferent intervenției – Practicarea unei agriculturi prietenoase cu mediul în fermele mici, respectiv gospodăriile tradiţionale, eco-schema PD-05, prevăzută la cap. 5.1 din PS 2023-2027, versiunea 5.0, se acordă ca plată anuală pe suprafaţa de teren agricol, suplimentară BISS, în baza unor angajamente asumate voluntar de beneficiari, conform art. 31 alin (7) lit. a) din Regulamentul (UE) 2021/2.115. Eco-schema este descrisă în Ordinul MADR nr. 106/2024, la articolele 45-52. Condițiile de eligibilitate pentru eco-schema PD-05 trebuie îndeplinite în mod cumulativ, astfel: a) beneficiarul eco-schemei PD-05 se încadrează în categoria fermierilor activi și este beneficiar BISS; b) dimensiunea exploataţiei eligibile pentru eco-schema PD-05 este de minimum 1 ha și maximum 10 ha teren agricol, care poate fi arabil, pajiște permanentă, culturi permanente sau combinații ale acestor categorii, constituită din suprafețele însumate ale tuturor parcelelor eligibile și neeligibile, parcelele eligibile fiind de minimum 0,3 ha pe teren arabil sau pajiști permanente și 0,1 ha pe culturi permanente. Condiționalitatea se respectă la nivelul întregii exploatații agricole pe întregul an calendaristic.

 

CITEȘTE ȘI:

 

Prețul porcului de casă este mai ridicat în comparație cu cel al porcului crescut în fermele comerciale

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns