Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Prăjitură cu nuci, ca la bunica

Prajitura cu nuci
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Prajitura cu nuci
Prajitura cu nuci

Ingrediente:

– 350 g de făină,

– 200 g unt,

– 70 g de zahăr cristale,

– 200 g zahăr pudră,

– 8 ouă,

– 10 g drojdie înmuiată în lapte călduţ şi îndulcit cu puţin zahăr,

– 200 g miez de nucă măcinată,

– 2 linguri gem de caise, piersici, sau vişine,

– coaja rasă de la o lămâie,

– zahăr vanilat,

– puţină lapte.

Mod de preparare:

Făina, untul, zahărul cristale, un ou, şi drojdia înmuiată în lapte se amestecă bine, se mai adaugă lapte călduţ până se obţine consistenţa dorită. Se frământă bine şi se împarte în două bucăţi egale. Prima se întinde cu sucitoarea, se aşează în tava unsă în prealabil cu unt sau margarină, iar blatul se unge foarte subţire cu gem. Gălbenuşul celor 7 ouă rămase se amestecă bine-bine cu zahărul pudră, se adaugă miezul de nucă, coaja de lămâie, apoi şi albuşurile bătute spumă tare, apoi se întinde compoziţia peste blat. Se întinde şi cealaltă jumătate a aluatului şi se acopeă cu ea umplutura. Se aşează în cuptorul preîncălzit şi se coace la foc potrivit, iar când este gata se presare cu zahăr pudră, sau se acoperă cu o glazură de ciocolată încălzită.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Tort diplomat

Tort diplomat

Asculta acest articol Tortul diplomat e relativ usor de facut, dar poate fi chiar punctul culminant al unei mese festive.

Piept de curcan cu mere si cascaval

REȚETE REINTERPRETATE

Piept de curcan cu mere şi caşcaval

In ultima vreme am tot facut rulade din carne, iar una dintre preferatele noastre a fost pieptul de curcan umplut cu mere si cascaval. Combinatia dintre merele pline de vitamine, cascavalul topit, untul aromat si carnea de curcan este una grozava! Eleganta si gustoasa, este o rulada pe care o puteti aseza pe orice masa festiva sau pur si simplu sa o savurati atunci cand vreti sa va rasfatati cu ceva bun.