Populaţia judeţului la 1 ianuarie 2014, era de 360969 locuitori. Din total, 46,8% trăiesc în mediul urban şi 53,2% în mediul rural
Ședința lunii în curs a Colegiuilui prefectural a avut loc miercuri, 15 octombrie, de la ora 8,30, în Sala mică a prefecturii.
Prefectul dr. Eugeniu Avram, alături de subprefectul Altfatter Tamas a condus ședința și a transmis directorilor și șefilor de instituții, ultimele noutăți.
Pe ordinea de zi a întâlnirii s-au aflat urmtătoarele puncte:
1.Activitatea, proiectele și programele destinate tinerilor – a prezentat Liviu Dragoș, directorul Direcției Județene pentru Sport și Tineret Satu Mare; 2.Modul de întocmire a proiectelor de buget ale unităților administrativ-teritoriale – a prezentat specialistul Administrației Județene a Finanțelor Publice Satu Mare; 3.Activității și proiectele europene aflate în derulare; Situația socio-economică a județului, indicatori la finele trim. III – a prezentat Cătălin Ghirean, directorul Direcției Județene de Statistică; 4.Diverse. 1. Informare asupra impactului Legii nr.125/2014 privind scutirea de la plata a unor debite provenind din pensii – Casa Județeană de Pensii Satu Mare (Eugenia Sabou); 2. Noutăți privind boala limbii albastre- bluetonque- (Nicolae Dumuța).
Statistica urmărește 3.000 de indicatori
Liviu Dragoș a prezentat pe larg activitatea direcției, precum și programele desfășurate, noutăți privind accesarea de către tineri a fondurilor UE și alte aspecte specifice instituției.
Specialista Finanțelor județene a dat citire ultimelor prevederi legale referitoare la întocmirea și depunerea proiectelor de buget de către autoritățile locale. Prefectul a reiterat necesitatea ca fiecare primărie să aibă un angajat pe probleme de mediu.
Cătălin Ghiran a informat că instituția urmărește circa 3.000 de indicatori după care a dat citire celor mai importanți și semnificativi pentru județul nostru.
Am aflat astfel că populaţia judeţului la 1 ianuarie 2014, era de 360.969 locuitori, din care 46,8% trăiesc în mediul urban şi 53,2% în mediul rural. Pe sexe, structura este echilibrată, 48,5% din locuitorii judeţului fiind de sex masculin şi 51,5% de sex feminin.
Producţia industrială realizată în luna august 2014 a înregistrat o creştere cu 5,3% faţă de cea din luna corespunzătoare a anului precedent.
În activitatea de comerţ exterior, exporturile pe devize convertibile s-au cifrat, în primele şase luni ale anului în curs la 396,77 milioane euro în preţuri FOB. Pe ţări partenere la export, cele mai importante pieţe de desfacere sunt< Germania (34,4% din totalul exporturilor din primele şase luni ale anului 2014), Ungaria (19,0%), Italia (7,8%), Franţa (4,8%), Polonia (4,1%), Cehia (3,1%), Spania (3,1%), Olanda (2,8%), Austria (2,8%).
Mai multe citiţi în ediţia tipărită disponibilă la chioşcurile de ziare sau în ediţia electronică (abonament pdf).
Fii primul care comentează