
Cei din generația Z optează adesea să comunice online în loc să se întâlnească în persoană atunci când cunosc pe cineva, deși întâlnirile virtuale nu pot înlocui conexiunea și chimia din lumea reală.
Întâlnirile virtuale au devenit o opțiune populară, mai ales în rândul tinerilor de astăzi, din motive financiare și de timp. Potrivit aplicației de dating Wingman, 65% dintre utilizatorii cu vârste între 18 și 27 de ani preferă să facă prima întâlnire printr-un apel video în loc să se întâlnească în persoană.
Tina Wilson, fondatoarea Wingman, a observat o schimbare semnificativă în preferințele utilizatorilor, evidențiată de sondajul efectuat pe 500 de persoane. Ea spune că tinerii din această grupă de vârstă consideră întâlnirile virtuale eficiente și utile pentru a determina compatibilitatea și chimia cu o altă persoană.
Deși unele cupluri încearcă să reproducă experiența unei întâlniri tradiționale prin comandarea mâncărurii și servirea cinei împreună în timpul unui apel video, mulți tineri se simt epuizați de procesul obișnuit al întâlnirilor.
Eunice Cycle, o muziciană din Toronto, observă că mulți tineri sunt implicați în mai multe conversații pe platformele de dating și apreciază comoditatea și eficiența întâlnirilor online, care le permit să cunoască mai mulți oameni fără să părăsească confortul casei.
Lalitaa Suglani, expertă în relații și psiholog, subliniază avantajele oferite de întâlnirile virtuale, cum ar fi comoditatea, flexibilitatea și siguranța. Ea consideră că aceste întâlniri pot oferi informații valoroase despre personalitatea și interesele unei persoane înainte de a se întâlni în persoană, fără a solicita un efort energetic considerabil.
Citește și: Studiile au dovedit că dragostea la prima vedere nu există
Fii primul care comentează