Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

ȘEDINȚĂ DE GUVERN

Premierul Ciolacu, anunț important pentru zeci de mii de români

În debutul ședinței de guvern de joi, 23 noiembrie, premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț care vizează 60.000 de gospodării. 
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

În cadrul ședinței de guvern cu privire la Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), premierul Marcel Ciolacu a făcut o declarație despre succesul programului REPowerEU, care aduce o infuzie considerabilă de fonduri în dezvoltarea energiei verzi în România.

 

“Tot legat de PNRR este programul REPowerEU, unde am obținut 1,4 miliarde de euro, în special pentru instalarea de panouri fotovoltaice și eficiența energetică a locuințelor,” a declarat premierul în deschiderea ședinței.

 

 

Acest anunț vine în contextul eforturilor guvernamentale de a accelera tranziția către sursele de energie regenerabilă și de a sprijini comunitățile locale în reducerea amprentei de carbon. Potrivit premierului Ciolacu, suma de 1,4 miliarde de euro va fi direcționată către programele de instalare a panourilor fotovoltaice și îmbunătățirea eficienței energetice a locuințelor.

 

 

 

Prin intermediul programului REPowerEU, sprijinim direct consumatorii – 60.000 de gospodării vor putea accesa acest program, valoarea fiecărui grant fiind de aproximativ 10.000 de euro cumulat,” a adăugat premierul. Acest lucru arată că beneficiile vor fi resimțite direct de către populație, contribuind nu doar la creșterea utilizării energiei verzi, ci și la reducerea costurilor pentru familiile implicate.

 

 

 

În plus, premierul a subliniat că REPowerEU nu este singurul program care susține instalarea panourilor fotovoltaice.

 

 

“Simultan, s-a deblocat și programul „Casa Verde Fotovoltaice”, iar Administrația Fondului pentru Mediu pregătește o nouă sesiune, unde, de această dată, cu certitudine nu vom mai avea probleme în desfășurare,” a menționat el.

 

 

Prin deblocarea programului „Casa Verde Fotovoltaice” și planificarea unei noi sesiuni, se așteaptă o creștere semnificativă a numărului de gospodării care vor beneficia de granturi pentru instalarea panourilor fotovoltaice.

 

 

În repetate rânduri, liderii politici au subliniat că România este angajată în lupta împotriva schimbărilor climatice și în tranziția către o economie verde.

Investițiile masive în programe precum REPowerEU și Casa Verde Fotovoltaice nu numai că sprijină sectorul energetic regenerabil, ci oferă și cetățenilor resursele necesare pentru a contribui la o viitor mai durabil și mai eficient din punct de vedere energetic.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns