Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

TURNEU DE TENIS

Premii record anunțate pentru Roland Garros 2024

Postare ( Sablon)
Premii record anunțate pentru Roland Garros 2024
Postare ( Sablon)
Cei mai buni jucători de tenis din lume vor lupta pentru premii record puse în joc la Roland Garros 2024.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Al doilea turneu de Grand Slam din acest an se va disputa la Paris, între 26 mai și 9 iunie.

Pentru a crește și mai mult miza, organizatorii au decis să mărească fondul de premiere față de anul precedent cu 7.8%. Premiile totale oferite de organizatori au ajuns la 53.4 milioane de euro.

 

 

Cel mai bine vor ieși câștigătorii din proba de simplu, de la masculin și feminin. Ei vor pleca acasă cu un cec în valoare de 2.4 milioane de euro. Finaliștii vor primi 1.2 milioane de euro, în timp ce simpla prezență pe tablou le va aduce un cec în valoare de 73 de mii de euro.

 

 

Premiile pentru fiecare tur sunt următoarele:

 

·      Turul 1 – 73.000 euro

·      Turul 2 – 110.000 euro

·      Turul 3 – 158.000 euro

·      Optimi – 250.000 euro

·      Sferturi de finală – 415.000 euro

·      Semifinale – 650.000 euro

·      Finală – 1.2 milioane euro

·      Câștigător – 2.4 milioane euro

 

 

Cine are cele mai mari șanse să pună mâna pe bani?

 

Cele mai mari șanse să pună mâna pe marele premiu din competiția masculină le are Carlos Alcaraz. Agențiile de pariuri online îl dau favorit cert, reușind să le ia fața unor jucători ca Novak Djokovic, Jannik Sinner, Casper Ruud și Stefanos Tsitsipas. La feminin, nu surprinde pe nimeni că Iga Swiatek pornește cu prima șansă și le depășește pe rivalele Aryna Sabalenka, Coco Gauff, Elena Rybakina și Mirra Andreeva.

 

 

Cotele pentru câștigarea Roland Garros la masculin:

 

·      Carlos Alcaraz – 3.00

·      Novak Djokovic – 4.00

·      Jannik Sinner – 4.75

·      Casper Ruud – 9.00

·      Stefanos Tsitsipas – 9.00

 

 

Cotele pentru câștigarea Roland Garros la feminin:

·      Iga Swiatek – 1.92

·      Aryna Sabalenka – 6.50

·      Coco Gauff – 10.00

·      Elena Rybakina – 10.00

·      Mirra Andreeva – 19.00

Carlos Alcaraz, principalul favorit de la masculin, nu a obținut încă un succes major la Roland Garros, dar are în palmares două turnee de Grand Slam, la US Open 2022 și Wimbledon 2023. Anul trecut, el a fost învins în semifinalele de la Roland Garros.

 

 

În schimb, Iga Swiatek este o jucătoare care a avut rezultate notabile la Roland Garros în ultimii ani. Ea are deja trei trofee în palmares la Openul Franței, la edițiile din 2020, 2022 și 2023. Procentajul victoriilor în meciurile de la Roland Garros este de 93%. A câștigat 28 de meciuri și a suferit doar două înfrângeri, una dintre ele în fața Simonei Halep. Așadar, e de înțeles de ce bookmakerii o creditează cu cele mai mari șanse, din moment ce și în 2024 a avut rezultate notabile.

 

 

 

 

 

Simona Halep nu va juca la Roland Garros 2024

 

Simona Halep nu se află pe lista cu favorite la Roland Garros 2024 deoarece nu a primit un wild card din partea organizatorilor. Sportiva noastră a solicitat acest lucru, însă protocolul a făcut ca răspunsul să fie negativ. În aceeași situație cu Simona se află și Caroline Wozniacki și Emma Răducanu.

În schimb, wild card-urile au fost acordate unor jucătoare din Franța, SUA și Australia. Lista completă este următoarea: Alize Cornet, Fiona Ferro, Elsa Jacquemot, Kristina Mladenovic, Chloe Paquet, Jessika Ponchet, Ajla Tomljanovic și Sachia Vickery.

 

 

Simona Halep se baza pe faptul că este o fostă campioană la Roland Garros și fostă ocupantă a primului loc în clasamentul WTA. Ea a avut rezultate notabile la Roland Garros, unde în 2018 a câștigat primul său trofeu de Grand Slam din carieră. Tot aici a mai pierdut două finale, în 2014 și 2017.

Cotele publicate în acest articol pot suferi modificări în orice moment.

 

Sursa foto canva.com

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns