Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Premiile BBC Music Magazine

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Premiile cunoscutei publicatii britanice BBC Music Magazine si-au desemnat saptamana trecuta castigatorii editiei 2012. Pianistul Piotr Anderszewski a obtinut premiul pentru “Inregistrarea anului”, dar si premiul pentru muzica instrumentala, votat de cititorii revistei.

Premiul pentru muzica simfonica a fost acordat pentru inregistrarea concertelor pentru pian de Ravel si a unor lucrari de Debussy si Massenet, realizata de pianistul Jean-Efflam Bavouzet, dirijorul Yan Pascal Tortelier si de Orchestra Simfonica BBC.

La sectiunea opera a fost desemnata castigatoare “Agrippina” de Händel, inregistrare realizata de Academia de muzica veche din Berlin sub bagheta lui René Jacobs, cu soprana bulgara Alexandrina Pendatchanska in rolul titular.

Premiul pentru muzica de camera a fost obtinut de Cvartetul “Jerusalem”, pentru CD-ul cuprinzand trei dintre cvartetele compuse de Wolfgang Amadeus Mozart, iar premiul pentru muzica vocala a fost acordat CD-ului “O Solitude” cuprinzand cantece si arii de Purcell, avandu-l ca solist pe contratenorul Andreas Scholl, acompaniat de ansamblul Accademia Bizantina.

Premiul pentru DVD, votat in premiera in acest an de cititorii BBC Music Magazine, a fost castigat de Claudio Abbado si Orchestra Festivalului de la Lucerna pentru inregistrarea Simfoniei a 9-a de Gustav Mahler.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns