Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Preşedintele Cosiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef a ţinut audienţe în Ardud, Beltiug şi Socond

Audiente la Socond
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Socond (1)Preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef, a început seria audienţelor în judeţ. Astfel în data de 04.02.2014 a susţinut audienţe în localităţile Ardud, Beltiug şi Socond.

Directorul Casei de Cultură, Mircea Câcu, din Ardud a ridicat prima problemă ce priveşte în mod direct comunitatea din care face parte şi anume înfiinţare unei case de cultură, în oraşul Ardud.

„Prin casa de cultură am putea angrena mai multe activităţi culturale şi să încercăm să atragem şi mai mult turism în zonă. Un oraş ca şi Ardudul merită pe deplin o casă de cultură”, a mai declarat acesta. Preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef i-a informat că proiectul este deja depus în cadrul Companiei Naţionale de Investiţii şi că se va demara în acest an.

O altă problemă a fost menţionată de Tudor Barbul în ceea ce priveşte sala de sport din Ardud. „După cum bine ştiţi la Ardud, anul trecut, a avut loc un turneu internaţional la care au participat sportivi din opt ţări, plus alte două competiţii naţionale. Avem o problemă în ceea ce priveşte acreditarea sălii, din păcate aceasta nu a fost proiectată cu tribune, iar normele europene ne impun acest detaliu. Dacă nu reuşim să rezolvăm problema extinderii acestei săli şi să o ridicăm la standardele cerute, riscăm ca în acest an să nu mai primim acreditare pentru a organiza ce-a de-a şasea ediţie a acestui Campionat Internaţional”, a declarat Barbul.

Adrian Ştef i-a asigurat că va căuta o rezolvare la această problemă. „Campionatul Internaţional, de la Ardud, nu doar că reprezintă un eveniment foarte important pentru oraş, dar este şi un proiect foarte important pentru tot judeţul Satu Mare. Ştiu că majoritatea sportivilor care ne-au reprezentat în acest an sunt de aici din zona noastră, trebuie să ne promovăm valorile şi să încercăm şă rezolvăm acest impedimente care ne poate afecta organizarea campionatului”, a mai declarat Adrian Ştef.

 

Sprijin pentru 3 biserici din Beltiug

 

La Beltiug, principala discuţie s-a purtat în jurul proiectului „Băile Beltiug” cu izvoare de ape oligiminerale. Preşedintele Consiliului Judeţean i-a informat că acest proiect se încearcă variante de a-l întroduce în program, deoarece încă nu s-a deschis o axă pe turism.

O altă doleanţă a cetăţenilor din Beltiug a fost primirea unui sprijin financiar pentru restaurarea bisericilor din comună, trei dintre acestea fiind monumente arhitecturale (Biserica de lemn din Bolda „Adormirea Maicii Domnului” – veche de peste 500 de ani, Biserica Romano-Catolică Sf. Ladislau din Beltiug şi Biserica Romano-Catolică Sf. Erasmus din Şandra – ambele vechi de peste 350 de ani). Adrian Ştef i-a informat că aceste trei biserici monument s-ar putea restaura printr-un proiect cu specialişti de la Muzeul Judeţean Satu Mare.

 

Probleme rezolvate în Cuța

 

Un grup de persoane din satul Soconzel s-au prezentat preşedintelui Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef, pentru a le rezolva problema cu apa potabilă din localitate. În sat se găsesc doar două izvoare cu apă potabilă iar oamenii sunt nevoiţi să poarte apa cu găleţile la locuinţe. „Trebuie să evaluăm ce ar însemna investiţia pentru executarea reţelei principale de apă potabilă prin satul Soconzel. Proiectul acesta am să-l propun Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitare APĂ (A.D.I. APĂ) ca să vedem cum putem rezolva aceată problemă delicată”, a declarat Adrian Ştef.

Alte probleme ridicate de cetăţenii din comuna Socond au fost: renovarea unei clădiri, în satul Cuţa, pentru a servi ca şi cămin cultural, precum şi solicitarea unor tuburi de beton repararea unor podeţe aflate la ieşirile din comună. Ambele probleme fiind rezolvate prin spijinul preşedintelui Consiliului Judeţean, Adrian Ştef.

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

6 comentarii

  1. D-le STEF asta e campanie pentru europarlamentare pentru PNL ,va notati pe hirtie ce spun oamenii si o puneti in sertar si servus . ASA ati promis si la POTAU ca introduceti APA si terminati de ASFALTAT drumu de la IOJIP POTAU si va-ti oprit la intrarea in sat ,acest drum figurind in acte ca drum judetean. normal ca trebuia sa iasa cumnatu OVIDIU SILAGHI ,DEPUTAT.

Lasă un răspuns