Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Preşedintele Iohannis nu a fost prezent la bilanţul MAI

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Preşedintele Camerei Deputaţilor Liviu Dragnea a participat miercuri la bilanţul MAI pe anul 2016. La eveniment au mai fost prezenţi şi premierul Sorin Grindeanu, preşedintele Senatului, Călin-Popescu Tăriceanu, şeful SRI, Eduard Hellvig, primarul general Gabriela Firea, procurorul general al României, Augustin Lazăr. S-a remarcat absenţa preşedintelui Klaus Iohannis și a șefei DNA Laura Codruța Kovesi.

 

Dragnea: Ordonanţa lui Cioloş a fost “riscantă”

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, i s-a adresat, miercuri, la bilanţul MAI, directorului SRI, Eduard Hellvig, prezent şi el la eveniment, spunându-i să nu fie gelos pe faptul că toată lumea ştie despre DGPI, respectiv „Doi şi-un sfert”.

„Vreau să mă refer puţin la – cum se numeşte acum? – Direcţia de Informaţii şi Protecţie Internă. Am zis corect? Direcţia Generală…Doi şi-un sfert. O ştie toată lumea. Să nu fiţi gelos, domnule director”, i-a spus Dragnea lui Hellvig.

„Ca şi MAI care, din păcate, de mulţi ani a trecut prin foarte multe frământări politice, începând cam de prin 2008 – 2009, şi şi-a putut păstra stabilitatea, şi DGPI a trecut prin multe trasformări, unele benefice, altele nu. Poate unii nu au vrut ca această structură să mai aibă capacitatea, forţa şi eficienţa de pe vremuri”, a adăugat Dragnea.

El a arătat că decizia Guvernului Cioloş de a adopta prin OUG schimbări profunde în cadrul DGPI a fost una „riscantă”.

„Am aprobat ieri (marţi, n.r.) Legea de aprobare a Ordonanţei, cu unele modificări – şi aici fac o paranteză: a fost o decizie riscantă a fostului Guvern de a adopta schimbări profunde în structura acestei instituţii prin OUG. Dacă era un Parlament nebun şi pica OUG? Ce s-ar fi întâmplat? Sigur, Parlamentul încă nu a înnebunit şi a aprobat OUG, sigur cu nişte amendament”, a spus Dreganea.

 

Tăriceanu: MAI nu au încercat să facă jocuri politice

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, prezent la şedinţa de evaluare a activităţii Ministerului Afacerilor Interne pe anul 2016, a susţinut că, spre deosebire de alte instituţii de forţă, structurile din MAI nu au încercat să facă jocuri politice şi nici nu au avut “statutul de vedetă” în media.
“Ştim că Poliţia Română îşi face datoria atunci când nu este plină presa cu ştiri despre activitatea lor, atunci când instituţia este mai interesată să acţioneze în slujba cetăţeanului, nu să poarte războaie politice cu media. Într-un stat normal, instituţiile de forţă nu îşi etalează trofeele obţinute, nu fac defilare prin faţa cetăţenilor sau prin faţa mass-media. Apreciez că, spre deosebire de alte instituţii de forţă, structurile din MAI nu au încercat să facă jocuri politice. Drumul spre normalitate, despre care s-a tot vorbit de la începutul acestui an, are la bază o colaborare între instituţiile statului, un respect între acestea şi nu o pândire după colţ”, a declarat, miercuri, Tăriceanu, citat de Agerpres.

Tăriceanu şi-a oferit sprijinul pentru ca structurile din cadrul MAI să îşi păstreze independenţa şi obiectivitatea.

 

Eduard Hellvig: Parteneriatul dintre SRI şi MAI e „vital”

Directorul SRI, Eduard Hellvig, a declarat, miercuri, la bilanţul MAI, că evoluţiile recente obligă la consolidarea şi aprofundarea parteneriatului dintre SRI şi MAI, acesta fiind vital pentru securitatea naţională a României.

„Eu cred – şi realitatea din teren ne confirmă astăzi – că parteneriatul dintre MAI şi SRI este vital pentru securitatea naţională a României. Personal cred că în 2017 colaborarea dintre SRI şi MAI este importantă pentru menţinerea unui nivel optim de răspuns a statului român la situaţii din ce în ce mai diverse”, a spus Hellvig.

EL a spus că evoluţiile recente obligă SRI şi MAI să consolideze şi să aprofundeze parteneriatul dintre cele două instituţii.

„Consider că trebuie să ne pregătim împreună şi să exersăm modalităţile de răspuns în timp real la ameninţări şi riscuri. Nu ducem războaie diferite, doar armele diferă. Din punctul de vedere al SRI, singura noastră armă e informaţia, iar singurul scut e respectarea legii. Vom continua să utilizăm eficient şi responsabil această armă pentru a vă pune la dispoziţie informaţii utile pentru asigurarea ordinii publice şi a siguranţei cetăţenilor”, a mai spus Hellvig, citat de Mediafax.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

1 comentariu

Lasă un răspuns