Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Veste bună pentru fermieri: preţul de achiziţie a laptelui creşte cu 20 de bani

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Marin Hendea - fermier din Carei, negociator al pretului la lapte
Marin Hendea – fermier din Carei, negociator al pretului la lapte

Procesatorii au început să invite fermierii la negocieri

    Intrarea în toamnă reprezintă momentul în care, de regulă scad cantităţile de lapte destinat industrializării. Având în vedere acest aspect, sunt şi procesatori care prin demersurile lor caută soluţia de a-şi menţine partenerii de afaceri, adică fermierii. Preţul de achiziţie a laptelui creşte cu 20 de bani.

Aşa se face că vineri, 30 august, un mare procesator de lapte care prelucrează producţiile obţinute de numeroşi fermieri din judeţ a invitat reprezentanţii la negocieri, la Baciu, în judeţul Cluj.

Demersul face parte dintr-un program mai amplu al procesatorului de a-şi fideliza partenerii, dar şi de a-i ajuta pentru producţie şi dezvoltare. Dacă până acum o parte din fermierii mari au primit sprijin sub forma răcitoarelor, a unor seminţe de plante furajere, iată că furnizorii de lapte materie primă au fost invitaţ la negociere.

Se întrevede o criză a laptelui materie primă

Fermieri din zona Carei, membri ai Asociaţiei Prodlacta au fost reprezentaţi de Marinel Hendea, preşedintele asociaţiei. Acesta a plecat hotărât să propună o majorarea cu 35 de bani/litrul de lapte marfă în condiţii standard de calitate.

Negocierea s-a dovedit deosebit de dificilă. Reprezentanţi ai fermierilor 7 judeţe din Transilvania au negociat vreme de 4 ore. În final procesatorul a acceptat majorarea cu 20 de bani/litru a preţului, cu respectarea grilelor stabilite anterior acestei negocieri.

Mai multe citiţi în ediţia tipărită disponibilă la chioşcurile de ziare sau în ediţia electronică (abonament pdf).

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns