Image 1
Image 2

ÎNCURAJAREA ÎNVĂȚĂMÂNTULUI

Primă de instalare, pentru profesorii care se titularizează în zone defavorizate

Primă de instalare, pentru profesorii care se titularizează în zone defavorizate
Din anul școlar 2025-2026, profesorii care se titularizează în zone defavorizate sau izolate beneficiază de o primă de instalare neimpozabilă egală cu 5 salarii minime brute pe țară, ....
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

…. potrivit Legii învățământului preuniversitar nr. 198/2023. Obligația acestor profesori este să rămână titulari în școala respectivă pentru o perioadă de 5 ani.

 

 

Articolul 190 – „(6) Personalul didactic repartizat cu statut de cadru didactic titular în unități de învățământ aflate în zone defavorizate sau izolate, stabilite, cu consultarea partenerilor de dialog social, prin ordin al ministrului educației, beneficiază de o primă de instalare neimpozabilă egală cu 5 salarii minime brute pe țară cu obligația ca, pentru o perioadă de 5 ani școlari, să rămână titular în unitatea de învățământ respectivă. Prima se asigură din bugetul Ministerului Educației și se acordă o singură dată, indiferent de numărul de repartizări/transferuri/pretransferuri”, prevede Legea învățământului preuniversitar nr. 198/2023.

 

 

În februarie 2023, Ligia Deca spunea că „ne dorim ca profesorii care merg în zonele dezavantajate să aibă sprijin suplimentar.” Tot din anul școlar 2025-2026, profesorii care se pensionează la împlinirea vârstei standard beneficiază de o primă în cuantum de două salarii de bază, potrivit Legii învățământului preuniversitar nr. 198/2023.

 

CITEȘTE ȘI:

 

Profesorii și angajații din Învățământ primesc salariile majorate

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with