Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Primăria Satu Mare a investit 850.000 lei pentru amenajarea mai multor terenuri de sport cu iarbă artificială în şcoli

Terenul de sport de la Colegiul National Mihai Eminescu
Este vorba de Colegiul Mihai Eminescu, Şcoala Gimnazială Octavian Goga şi Liceul de Industrie Alimentară "Emil Palade"
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Terenul de sport de la Colegiul National Mihai Eminescu
Terenul de sport de la Colegiul National Mihai Eminescu

Primăria Municipiului Satu Mare începe să schimbe betonul de pe terenurile de sport ale unităţilor de învăţământ  şi pune în locul lui, iarbă sintetică. Nu de alta, dar parcă tot mai bine este pentru toată lumea să facă mişcare pe iarbă, chiar şi artificială fiind, decât pe o suprafaţă construită dintr-un amestec de pietriş, nisip şi ciment. Pornind de la premisa “o minte sănătoasă într-un corp sănătos”, oficialităţile locale au dat curs acestei idei de a susţine mişcarea în rândul copiilor şi tinerilor cu un prim pas şi anume acela de a oferi condiţii mult mai bune de practicare a orelor de educaţie fizică şi sport în şcoli.

În cursul zilei de marţi, 21 noiembrie, au fost inaugurate terenurile de sport nou amenajate de trei şcoli din municipiu: Colegiul Naţional Mihai Eminescu, Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară “Emil Palade” şi Scoala Gimnazială Octavian Goga.   La eveniment terenurilor de sport de la Colegiul Naţional Mihai Eminescu a luat parte edilul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, city managerul, Masculik Csaba şi alţi câţiva reprezentanţi ai primăriei. Acestora li s-au alăturat inspectorul general al Inspectoratului Scolar Judeţean, Călin Durla, directorul general al colegiului gazdă, Liviu Rotaru, profesorul de sport Gheorghe Popdan şi mulţi alţii. Toţi cei amintiţi au schimbat impresii despre utilitatea acestor terenuri şi totodată şi-au încercat îndemânarea de iubitori ai sportului lovind cu mingea la poartă. Unii au nimerit poarta, alţii marginile ei, din prima încercare, din a doua, însă cu toţii au simţit satisfacţia imensă pe care o dă un astfel de teren în practicarea sportului. Valoarea totală a investiţiei ce vizează terenurile de sport de la cele 3 unităţi de învăţământ amintite este de 850.000 lei, suma fiind achitată integral din bugetul local al municipiului Satu Mare. “Primăria Municipiului Satu Mare a investit în cursul acestui an o sumă importantă în infrastructura sistemului de învăţământ. Considerăm că aceste investiţii sunt pentru viitor. Totodată în urma principiului pe care îl considerăm foarte important”Mens sana in corpore sano” este important să investim şi în infrastructura sportivă. Aşadar, prin aceste investiţii împuşcăm doi iepuri dintr-un foc. Este o investiţie destul de mare. Am realizat trei terenuri de mini fotbal cu iarbă sintetică la Colegiul Mihai Eminescu, Liceul de industrie alimentară “Emil Palade” şi la Şcoala Gimnazială Octavian Goga. Valoarea acestor investiţii este de 720.000 lei. În  această locaţie de la Colegiul Mihai Eminescu, am suplimentat şi cu nocturnă, am realizat şi un teren de volei, cu  încă 130.000 de lei. Valoarea totală a acestor investiţii se ridică la 850.000 lei. Aceste investiţii nu se opresc aici. Vom continua aceste demersuri şi anul viitor prin amenajarea de astfel de terenuri şi la alte şcoli. Avem nevoie de o generaţie sănătoasă. În acest context mulţumesc şi conducerii şcolilor care au primit aceste dotări. Am avut consultări prealabile cu profesorii de educaţie fizică şi sport, respectiv cu conducerea acestor unităţi” a spus primarul Kereskenyi.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

1 comentariu

  1. Numai ca gazonul artificial ( iarba sintetica) trebe inlocuita periodic in timp deoarece se uzeaza ceea ce necesita alte cheltuieli inutile. Aceasta investitie a fost una inutila si paguboasa !. Acesti bani se puteau folosi in alte locuri mai importante pt. contribuabili decat pt. asemenea fite ca de exemplu in sanatate ( in dotarea spitalelor cu aparate performante, in medicamente pt. spitale, etc.). Maskulik si Kereskenyi sunt niste gospodari de proasta calitate asa cum au demonstrat si in cazul de fata.

Lasă un răspuns