Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Primaria se implica in combaterea violentei domestice

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

A fost initiat un proiect care isi propune cresterea accesului pe piata muncii a femeilor victime

[slideshow id=1233]

Joi, la Centrul “Tranzit” Baia Mare s-a desfasurat “Seminarul interdisciplinar si initierea de parteneriate public-private la niveluri locale, in vederea promovarii de masuri care sa duca la combaterea violentei domestice”. Cu aceasta ocazie a fost prezentat proiectul “Tranzit – cresterea accesului pe piata muncii si incluziunea sociala a femeilor victime ale violentei domestice si al altor persoane vulnerabile”, finantat de Uniunea Europeana.

Seminarul a fost organizat de Serviciul Public Asistenta Sociala Baia Mare, in parteneriat cu Suffolk County Council, U.K., Fundatia Bethany, Universitatea de Nord Baia Mare si Asociatia Municipiilor din Romania. Proiectul isi propune cresterea accesului pe piata muncii si includerea sociala a femeilor victime ale violentei domestice, prin actiuni de formare, informare, constientizare si prin imbunatatirea metodologiei de lucru in serviciile specializate pentru victimele violentei domestice.

Proiect de 2.285.180 de lei

Dupa cum ne-a informat Stelian Moldovan, seful Centrului de Autoritate Tutelara, obiectivele specifice ale proiectului se refera la consolidarea capacitatii serviciilor publice de asistenta sociala, prin formarea profesionala conform practicilor de incluziune sociala. De asemenea, se urmareste implementarea metodologiei de lucru elaborata in cadrul Centrului de sprijin pentru victimele violentei in familie, precum si editarea manualelor de lucru si diseminarea acestora pentru replicarea modelului creat la nivelul intregii tari. Se urmareste formarea a 80 de angajati ai serviciilor publice de asistenta sociala, 40 pe problematica violentei in familie, 20 in aplicarea metodelor de lucru elaborate, familiarizarea cu modul de lucru european, 80 de persoane pregatite pentru evaluarea riscului, 10 protocoale de colaborare etc. Un numar de 60 de specialisti din diverse domenii vor participa la trei seminarii pe tema intaririi capacitatilor furnizorilor de servicii sociale pentru copii si familie, iar alti 60 vor participa la trei seminarii de sensibilizare cu privire la problematica violentei in familie. Un numar de 20 de primarii din mediul rural vor fi abordate pentru initierea de colaboratori in identificarea si combaterea violentei domestice. Totodata, se va constitui un Consiliu Consultativ format din specialisti pe probleme sociale. Bugetul total al proiectului este de 2.285.180 de lei, din care 2.239.476 lei fonduri europene, 42.000 lei din bugetul local si restul de la Fundatia Bethany.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns