Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

INFRASTRUCTURĂ

Primarul Comunei Odoreu, Distins cu Titlul „Primar de 7 Stele”

Primarul Comunei Odoreu, Distins cu Titlul „Primar de 7 Stele”
În prezent, comuna Odoreu este administrată de un consiliu local format din 9 consilieri PNL, 3 PSD și 3 UDMR.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

 

 

Dumitru Dorel Pop, primarul comunei Odoreu, a fost distins marți, 25 februarie 2025, cu titlul de „Primar de 7 stele”.

 

 

Aflat în Capitală, unde a participat la o întrunire a primarilor de comune din întreaga țară, acesta a primit distincția „Un primar de 7 stele – Omul sfințește locul”. Această recunoaștere îi evidențiază meritele în promovarea satului românesc și modernizarea acestuia.

 

 

În cadrul reuniunii, s-au analizat provocările cu care se confruntă comunele din România și autoritățile administrației publice locale, inclusiv dificultățile cauzate de procesul de descentralizare și diminuarea capacității administrative a instituțiilor locale.

 

 

Evenimentul a beneficiat de prezența unor oficiali guvernamentali de rang înalt, printre care Marian Neacșu și Tanczos Barna (viceprim-miniștri), Cseke Attila-Zoltán (ministrul dezvoltării), Simona Bucura-Oprescu (ministrul muncii), Mircea Fechet (ministrul mediului), Florin-Ionuț Barbu (ministrul agriculturii), Bogdan Gruia-Ivan (ministrul economiei), Natalia-Elena Intotero (ministrul culturii), Marcel-Ioan Boloș (ministrul investițiilor), Sebastian-Ioan Burduja (ministrul energiei), precum și alți oficiali guvernamentali.

 

 

Dumitru Dorel Pop, membru al PNL, se află la cel de-al șaptelea mandat de primar, funcție pe care o ocupă din anul 2000, motiv pentru care i-a fost acordată această distincție. În prezent, comuna Odoreu este administrată de un consiliu local format din 9 consilieri PNL, 3 PSD și 3 UDMR.

 

 

Comuna Odoreu este alcătuită din satele Berindan, Cucu, Eteni, Mărtinești, Odoreu (reședință) și Vânătorești. Conform recensământului din 2021, populația comunei este de 5.569 de locuitori, în creștere față de cei 4.946 înregistrați la recensământul din 2011. Majoritatea locuitorilor sunt români (65,27%), urmați de maghiari (18,24%) și romi (6,03%), în timp ce pentru 10% dintre locuitori nu există date privind apartenența etnică. Din punct de vedere confesional, ortodocșii reprezintă 55,38% din populație, urmați de reformați (13,9%), romano-catolici (8,55%), greco-catolici (6,52%), penticostali (1,45%) și baptiști (1,36%), iar pentru 10,65% nu există informații despre apartenența religioasă.

 

 

Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Cart