Image 1
Image 2

UCRAINA ȘI CORUPȚIA

Primarul Kievului, Vitali Klitschko, și-a cumpărat o casă cu 5,5 milioane de euro

Ucraina este angajată într-un război împotriva Rusiei de aproape doi ani. Zeci de mii de oameni și-au pierdut viața, iar războiul a provocat suferință și foamete.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Nenumărați oameni și-au pierdut casele sub tirul bombelor și au fost nevoiți să-și părăsească țara.

Un scandal uriaș are loc în Ucraina/ Primarul Kievului, Vitali Klitschko (52 de ani) este noul proprietar al unei proprietăți de lux din Hamburg, Germania.   pProprietatea valorează echivalentul a aproximativ 5,5 milioane de euro, relatează Ukrayinska Pravda. Cu toate acestea, Klitschko nu a plătit nici un cent pentru proprietate.

În schimb, fostul campion mondial la box a preluat proprietatea ca plată a unei datorii de la o companie americană. Picant. Această companie îi aparține chiar lui Klitschko însuși. Conform informațiilor se spune că el a preluat-o de la fratele său Wladimir Klitschko (47) anul trecut.

Rambursarea datoriilor provoacă critici

La scurt timp după ce Klitschko a preluat casa, drepturile de proprietate au fost transferate fostei sale soții Natalia Jegorowa (49 de ani). În schimb, Klitschko a primit o casă în Ljutish, Ucraina, și un Land Rover Discovery.

Potrivit unui raport din „Berliner Zeitung”, transferul casei este probabil o rambursare a datoriilor. Dar există critici pe rețelele de socializare. De exemplu, se vorbește despre îmbogățirea ilegală, „în timp ce soldații noștri mor pe front”. Alții, însă, cer ca Klitschko să doneze bani armatei sau să investească în infrastructură.

Faptul că Klitschko are această nouă proprietate a devenit cunoscut printr-o nouă lege ucraineană. Acest lucru are scopul de a reduce corupția în țară. Așa sunt dezvăluite toate informațiile ucraineanilor bogați. Acest lucru le permite cetățenilor să urmărească ce oameni bogați au făcut modificări în portofoliul lor sau au investit activele lor.

Președintele Volodimir Selenski (45 de ani) nu a comentat încă despre preluarea vilei de un milion de dolari.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns