Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Primarul Londrei, reales pentru inca un mandat

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Primarul conservator al Londrei, Boris Johnson, a fost reales cu 51,5 la suta dintre voturi, dupa o lupta foarte stransa cu rivalul sau laburist, Ken Livingstone, care a primit 48,5 la suta dintre voturi, conform rezultatelor oficiale anuntate vineri seara, relateaza CNN, citat de Antena 3.
   
“Voi continua sa ma lupt pentru binele londonezilor”, a declarat Boris Johnson, in varsta de 47 de ani, in timpul unui discurs de victorie tinut in City Hall din Londra.
   
Aproximativ 5,8 milioane de alegatori au fost chemati sa aleaga dintre sapte candidati care au luptat pentru un mandat de patru ani in fruntea uneia dintre cele mai mari capitale din lume, principala piata financiara in Europa si oras gazda a Jocurilor Olimpice din vara.
   
Victoria lui Boris Johnson este o consolare pentru premierul David Cameron, si pentru coalitia sa compusa din conservatori si liberali-democrati, care a inregistrat rezultate slabe la alegerile municipale partiale de joi, pierzand 12 consilii municipale in fata opozitiei laburiste.
   
Aceasta victorie este cu atat mai importanta cu cat coalitia aflata la putere a traversat trei saptamani dificile care au culminat cu intrarea tarii in recesiune.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns