Image 1
Image 2

Prins băut la volan, la trecerea frontierei pe la Petea

Punctul de trecere a frontierei Petea
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Prins băut la volan, la trecerea frontierei pe la Petea

Poliţiştii de frontieră sătmăreni din cadrul PTF Petea au depistat la controlul de frontiera, pe sensul de ieşire din România, doi şoferi, cetăţeni români, unul cu dreptul de a conduce suspendat, iar celălalt sub influenţa băuturilor alcoolice.

Luni, 10 aprilie a.c., în jurul orei 12.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, un cetăţean român în vârstă de 38 de ani, din judeţul Maramureş. Acesta conducea un autoturism marca Renault Kangoo, înmatriculat în Germania. Cu ocazia formalităţilor pentru ieşirea din România, cel aflat la volanul maşinii a prezentat un permis de conducere emis de autorităţile din ţara noastră. Însă, în timpul verificărilor, poliţiştii de frontieră au constatat că dreptul de a conduce i-a fost suspendat şoferului din luna decembrie 2022 până în data de 22 aprilie a.c. pentru săvârşirea unor infracţiuni la regimul circulaţiei.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia i-a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce.

Tot în cursul zilei de luni, 10 aprilie, în jurul orei 22.00, în acelaşi punct de trecere a frontierei s-a prezentat pentru a ieşi din ţară un maramureşean în vârstă de 37 de ani, conducând un autoturism înmatriculat în ţara noastră.

Poliţiştii care au efectuat controlul documentelor au constatat că persoana aflată la volan emană o puternică halenă alcoolică, motiv pentru care au solicitat ajutorul colegilor din cadrul Biroului Rutier al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Satu Mare.

Pentru că la testarea cu apartul etilotest rezultatul a fost de 0,87 mg/l concentraţie de alcool în aerul expirat, persoana a fost transportată la Spitalul Judeţean Satu Mare pentru recoltarea de probe biologice. Acum maramureşeanul este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with