Image 1
Image 2

Probele de competenţe de la Bacalaureat se amână cu două zile

Probele de competenţe de la Bacalaureat se amână cu două zile
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a declarat joi, 8 iunie, după şedinţa în care Guvernul a adoptat memorandumul privind majorările salariale acordate personalului din Educaţie prin noua Lege a salarizării că această decizie răspunde cerinţei sindicatelor de a avea un act normativ publicat în Monitorul Oficial. Ea a spus, de asemenea, că probele de competenţe de la Bacalaureat se amână pentru zilele de 14-23 iunie iar datele pentru probele scrise nu se modifică.

Publicăm în continuare anunţul oficial al Ministerului Educaţiei.

În contextul protestului personalului din învăţământul preuniversitar, Ministerul Educaţiei continuă demersurile de adaptare a calendarelor activităţilor specifice de final de an şcolar.

În acest sens, vă informăm că a fost trimis spre publicare în Monitorul Oficial Ordinul ministrului educaţiei nr. 4.429/2023 pentru modificarea şi completarea ordinului de ministru nr. 3.505/2022 privind structura anului şcolar 2022 – 2023, cu modificările şi completările ulterioare.

Astfel, pentru clasele a VIII-a, a XII-a zi, a XIII-a seral şi frecvenţă redusă, situaţia şcolară a elevilor se poate încheia până la data de 13 iunie 2023.

Tot astăzi, a fost transmis spre publicare în Monitorul Oficial Ordinul ministrului educaţiei nr. 4.428/2023 pentru modificarea Anexei la ordinul ministrului educaţiei nr. 5.241/2022 privind organizarea şi desfăşurarea evaluării naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a, în anul şcolar 2022 – 2023.

Documentul prevede faptul că înscrierea la evaluarea naţională va avea loc până la data de 13 iunie 2023.
În ceea ce priveşte înscrierile la examenul naţional de bacalaureat, Ministerul Educaţiei a transmis inspectoratelor şcolare judeţene/al municipiului Bucureşti, prin nota nr. 1.416/2023, informaţii privind prelungirea perioadei înscrierii candidaţilor la sesiunea iunie-iulie a examenului naţional de bacalaureat 2023 până la data de 13 iunie 2023.

De asemenea, acelaşi document conţine informaţii privind prelungirea perioadelor de susţinere a probelor de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, de comunicare orală în limba maternă şi într-o limbă de circulaţie internaţională, respectiv de evaluare a competenţelor digitale până la data de 23 iunie, astfel:
► 14 – 16 iunie 2023: evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A
► 15 – 19 iunie 2023: evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B
► 16 – 20 iunie 2023: evaluarea competenţelor digitale – proba D
► 21 – 23 iunie 2023: evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională – proba C.

Reamintim faptul că Ministerul Educaţiei comunică permanent cu reprezentanţii inspectoratelor şcolare judeţene/al municipiului Bucureşti pentru măsuri adaptate contextului generat de protestul personalului din învăţământul preuniversitar, cu respectarea cadrului legal.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with