Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Problemele de Fond Funciar sunt şi pe mai departe cele mai presante pentru locuitorii satelor

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Lume multa la audiente in Tiream
Lume multa la audiente in Tiream


Pământurile bisericeşti din Tiream încă nu pot fi retrocedate

    Prefectul Eugeniu Avram, însoţit de juristul Cosmin Dorle – şef Serviciu Juridic în cadrul Prefecturii continuă programul de audienţe în teritoriu. Miercuri, 17 iulie, cei doi au ţinut audienţa la Tiream, fiind invitate persoane din comună, dar şi din localităţile învecinate. Majoritatea problemelor dezbătute se referă la Fond Funciar, teren arabil, păşuni ş.a.

Specialişti din diverse domenii au asistat la audienţe

Anunţate din timp, audienţele organizate miercuri, 17 iulie, au adus la Primăria din Tiream aproximativ 25 de persoane cu diverse probleme care au fost prezentate la această întâlnire. Alături de reprezentaţii Prefecturii la audienţe au asistat primarul Fezer Gabor, comisarul şef Dănuţ Ilie Coşarcă, adjunct ale şefului Poliţiei Municipale Carei, Liviu Creşpai din partea Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI) Satu Mare, alţi invitaţi.

Un grup de cetăţeni din localitatea Portiţa, comuna Tiream, a atacat autoritatea publică locală şi comisia de punere în aplicare a legilor fondului funciar. Reclamanţii susţin că din motive care nu le-au fost prezentate în detaliu se amână nejustificat retrocedarea terenurilor în suprafaţă de aproximativ 80 de hectare care se cuvin celor 4 parohii.

Expunerea problemei a fost urmată de explicaţii şi lămuriri din partea primarului Fezer Gabor. Acesta a menţionat că solicitările de terenuri formulate de parohiile ortodoxe au fost transmise la comisia judeţeană, dar documentaţia a fost restituită pentru completare. Legea prevedea depunerea la dosar a Extrasului de Carte Funciară din anul 1945, în vreme ce bisericile au documente în acest sens din anul 1964.

Retrocedarea terenurilor bisericeşti va fi posibilă promabil după lămurirea unor lucruri în baza Legii 165/2013 care prevede inventariere cererilor, a punerilor în posesie, dar şi a terenurilor existente.
Mai multe citiţi în ediţia tipărită disponibilă la chioşcurile de ziare sau în ediţia electronică (abonament pdf).

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns