Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Procurorii militari caută o sută de victime ale Mineriadei

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Procurorii militari de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) anunţă că nu au reuşit identificarea a aproximativ o sută de persoane aflate în Piaţa Universităţii, reţinute pe 13 iunie 1990, pentru aflarea identităţii acestora publicând pe site fotografiile lor.

“Procurori ai Secţiei Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus prin ordonanţă, în temeiul art.196 alin. 2 din Codul de procedură penală, autorizarea publicării pe site-ul instituţiei a fotografiilor existente la dosarul cauzei, în scopul identificării tuturor persoanelor vătămate. Până în acest moment, în urma verificării datelor menţionate în evidenţele constituite la nivelul unităţilor unde aceste persoane au fost reţinute, cât şi a fotografiilor realizate la momentul reţinerii, nu în toate cazurile identificarea a fost posibilă, întrucât unele din aceste persoane au declarat date de stare civilă care nu le aparţineau sau care nu au corespondent în baza de date Centrală de Evidenţă a Persoanelor. Pentru un număr de circa 100 de persoane din Piaţa Universităţii, reţinute în dimineaţa zilei de 13 iunie 1990, nu există date suficiente care să poată conduce la identificarea lor întrucât au fost indicate în albumele foto realizate în incinta U.M. Măgurele numai cu nume şi prenume, fără alte date suplimentare”, transmite Parchetul General.

Fotografiile postate pe site-ul Parchetului General vor fi retrase după 30 de zile, notează Mediafax.

Fostul preşedinte al României, Ion Iliescu, dar şi fostul premier Petre Roman, precum şi Gelu Voican-Voiculescu, Virgil Măgureanu şi alte persoane au fost inculpate în dosarul Mineriadei din 1990, au anunţat procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pe 23 decembrie.

Procurorii militari susţin că există probe potrivit cărora aceştia ar fi organizat şi coordonat direct atacul împotriva populaţiei civile, ceea ce ar fi dus la uciderea prin împuşcare a patru oameni, rănirea prin împuşcare a trei, vătămare integrităţii fizice şi psihice a 1.269 de oameni şi privarea de libertate a alţi 1.242.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns