Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Profesorii vor începe să fie vaccinați cu prioritate înainte de începerea școlilor

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

“Regulile de distanțare vor fi stabilite printr-un ordin comun al ministrului Sănătății și al ministrului Educației, ordin care va fi promovat de îndată ce va fi luată decizia de către Comitetul Național pentru Situații de Urgență, în urma analizei din data de 2 februarie”, a anunțat, vineri, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. El a spus totodată, în cadrul unui webinar în care experți au răspuns întrebărilor profesorilor cu privire la vaccinare, că personalul din învățământ care dorește să se vaccineze, în special cel care lucrează direct cu preșcolarii, elevii și studenții, va fi programat să se vaccineze cu prioritate înainte de începerea școlii, adică înainte de 8 februarie.

Ministrul a arătat că, pentru condițiile de reluare a școlii, se va ține cont de faptul că învățământul hibrid nu este o soluție viabilă și nu mai este luat în calcul. Și a spus că “este evident pentru toată lumea că nu va putea fi respectată o distanțare foarte mare. Să vedem împreună cu Ministerul Sănătății și cu INSP care sunt măsurile acceptabile pentru asigurarea protecției sanitare în școli pentru elevi și profesori.”

Peste 30% dintre cadrele didactice s-au programat la vaccinare

Peste 90% dintre toate unitățile școlare s-au înscris pe platforma de vaccinare, iar peste 30% dintre cadrele didactice s-au programat până acum să se vaccineze, a spus vineri Sorin Ion, secretar de stat în cadrul Ministerului Educației. Acesta a arătat, totodată, că aproape 35% din personalul didactic auxiliar și un sfert din personalul nedidactic din școli s-a înregistrat pentru vaccinare, în câteva zile.

El a făcut declarațiile în cadrul unui webinar prin care Ministerul Educației a urmărit să ofere răspunsuri întrebărilor profesorilor cu privire la vaccinare.

În cadrul aceluiași eveniment, ministrul Sorin Cîmpeanu a anunțat că profesorii care doresc să se vaccineze o vor putea face cu prioritate înainte de data începerii celui de-al doilea semestru, 8 februarie și că regulile actualizate de distanțare în școli vor fi prezentate într-un ordin comun al Ministerelor Educației și Sănătății, pe 2 sau 3 februarie.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns