Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Profesorii vor şi ei creşteri salariale

Marius Ovidiu Nistor, preşedintele FSE Spiru Haret
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Marius Ovidiu Nistor, preşedintele FSE Spiru Haret
Marius Ovidiu Nistor, preşedintele FSE Spiru Haret

Federaţia Sindicatelor din Educaţie “Spiru Haret” salută decizia Guvernului de a majora salariile din sănătate şi solicită ca de acelaşi tratament să beneficieze şi angajaţii din învăţământ, se arată într-un comunicat al federaţiei.

“În toate discursurile publice reprezentanţii Guvernului au declarat că educaţia şi sănătatea vor fi prioritare. Observăm că jumătate din promisiuni au fost îndeplinite, prin decizia de astăzi. Aşteptăm ca, în perioada imediat următoare, să avem o întâlnire cu prim-ministrul pentru a stabili şi majorările din educaţie.

Considerăm că trebuie, în regim de urgenţă, finalizate discuţiile privind proiectul Legii salarizării bugetarilor, astfel încât de la 1 octombrie a.c., şi angajaţii din învăţământ să beneficieze de majorări în concordanţă cu importanţa activităţii prestate.

În condiţiile în care observăm că anumite categorii de salariaţi precum demnitarii, parlamentarii şi funcţionarii din aparatul central al Guvernului şi al preşedinţiei sunt favorizate, ne întrebăm care sunt de fapt priorităţile politicienilor”, a declarat Marius Ovidiu Nistor, preşedintele FSE “Spiru Haret”.

Federaţia avertizează membrii Guvernului că majorările salariale acordate în ultima perioadă unor categorii de personal în detrimentul altora au dus deja la o exacerbare a stării de nemulţumire în rândul angajaţilor din învăţământ, care poate conduce la posibile acţiuni de protest cu ocazia începerii noului an şcolar.

Potrivit sindicaliştilor, orice întârziere în asigurarea unei creşteri salariale substanţiale în sistemul educaţional va genera efecte negative în anii următori, care cu greu vor mai putea fi remediate.

Premierul Victor Ponta a anuntaţ, marţi, majorarea cu 25 la sută a salariilor pentru tot personalul sanitar, de la 1 octombrie.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

3 comentarii

  1. Se face referire aici la rezultate examene bac. In timpul liceului elevul nu are manuale bune, materiale ca lumea. Programele scolare sunt de 3-5 ori mai pline decat ar trebui. Nu stim cine si-a batut joc de ele.Cine este de vina? Pe profesori ii intreaba cineva? Nimeni nu poate duce un sac atat de plin! Subiectele la bac sunt facute dand cu banul. Despre reformarea invatamantului s-a tot vorbit. A ramas doar deformarea. Daca noi nu stim ce avem de facut, de ce nu ne uitam la felul in care este organizat invatamantul in alta tara? Deocamdata, jale mare!

  2. Profesorii nu pot invata in locul elevilor si nu pot turna cunostinte cu palnia in capul elevilor. Pt. rezultatele dezastruoase de vina sunt conducatorii sistemul de invatamant incompetenti prin programa scolara suprasolicitatoare elaborata (prost facuta) respectiv, neglijenta (vezi anul trecut elevii claselor I n-au avut abecedare mai mult de un semestru, altii carti !), elevii care nu invata si nu in ultimul rand printii elevilor care nu urmaresc activitatea si pregatirea odraslelor !.

  3. Au început pomenile electorale. Vezi reducerea TVA-ului, majorare de salar cu 12 la sută în sistemul bugetar, şi acum promisiunea de creştere substanţială a salariilor în sănătate. Nimic de spus, medicii trebuie plătiţi mai bine, altminteri pleacă din ţară.
    Cei din învăţţmânt însă ar fi mai bine să tacă şi ar trebui să cugete un pic în lagătură cu rezultatele dezastruoase de la bac şi evaluările naţionale, şi să ceară lefuri mai mari după ce aceste rezultate vor fi acceptabile.

Lasă un răspuns