Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Program de formare a cadrelor didactice in domeniul afacerilor europene

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Institutul European din Romania in parteneriat cu Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului organizeaza un program de formare profesionala a cadrelor didactice in domeniul afacerilor europene, finantat de Comisia Europeana prin Reprezentanta Comisiei Europene in Romania.
    

Acest program de formare se adreseaza cadrelor didactice din toate cele trei cicluri de invatamant: primar, gimnazial si liceal care predau discipline scolare in care tematica Uniunii Europene este subiect de lectie sau parte a unor lectii de geografie, istorie, educatie civica, cultura civica si orice alta disciplina scolara din curriculum-ul optional.

In cadrul acestui program se va organiza cate o sesiune de formare de doua zile in fiecare din centrele Bucuresti, Iasi, Cluj, pentru fiecare din cele trei cicluri de invatamant. Participantii din Satu Mare vor merge la Cluj pentru acest curs de formare dupa cum urmeaza: ciclul primar in 3-4 septembrie, cel gimnazial in 5 – 6 septembrie, iar ciclul liceal in 7 – 8 septembrie.

Agenda cursului consta in modulecentrate pe urmatoarele tematici< istoria si institutiile UE, politicile UE, Strategia EU 2020, oportunitati de programe educationale europene si Spatiul profesorului. Cursul este acreditat cu 4 credite profesionale transferabile. Echipa de formatori include formatori specializati in domeniul afacerilor europene si cadre didactice cu experienta in invatamantul primar, gimnazial si liceal.

Pentru acest program de formare se vor selecta 305 cadre didactice (182 din mediul urban si 123 din mediul rural). Informatii suplimentare pot fi obtinute de la Cornelia Predoiu, responsabil organizare cursuri 021- 314 26 96, int. 150, Diana Popa, coordonator de proiect, telefon 021- 314 26 96 sau 021 314 26 97 int.114  ori Marinica Stoian, inspector general MECTS, telefon 021-4056200, int. 1183. Mai multe detalii se gasesc pe pagina Reprezentantei Comisiei Europene in Romania, la adresa http://ec.europa.eu/romania/focus/04052012_didactica_europene_ro.htm.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns