Image 1
Image 2

SĂNĂTATE ȘI EDUCAȚIE

Proiect comun al Asociației Stea cu Direcția de Asistență Socială

Evenimentul "Ghiozdanul cu viitor", derulat în cadrul proiectului "Împreună - modibilizare locală pentru educație și sănătate în Sătmărel, a fost organizat de Asociația Stea din municipiul Satu Mare, în colaborare cu Direcția de Asistență Socială Satu Mare.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Acesta s-a derulat la căminul cultural din cartierul Sătmărel al municipiului Satu Mare, în data de 15 decembrie, și a adus multă bucurie tuturor copiilor vizați.

 

 

După cum au informat reprezentanții organizației non-profit, activitatea a avut menirea de a înlătura barierele din calea accesului la educație al copiilor din zona defavorizată a cartierului Sătmărel.

 

 

De menționat este faptul că în cadrul acestui eveniment, 70 de copiii cu vârste între 6 și 16 ani au primit pachete cu produse care să-i susțină să nu abandoneze școala.

 

 

Fiecare pachet a conținut o pereche de încălțăminte, un set de șosete, și câte un “Ghiozdănel cu viitor” plin cu resurse educaționale de mare necesitate: penar, stilou, pixuri, set de pensule, bloc de desen, caiete dar și alte obiecte necesare pentru școală.

 

 

Proiectul a beneficiat de un grant în valoare de 49.792 € oferit de Islanda, Liechtenstein și Norvegia 

 

 

Proiectul a beneficiat de un grant în valoare de 49.792 € oferit de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE în cadrul unui program de dezvoltare locală.

 

 

Obiectivul proiectului este îmbunătățirea condițiilor de educație și sănătate, combaterea oricărei forme de discriminare a persoanelor defavorizate din cartierul urban dezavantajat Sătmărel. Perioada de implementare a proiectului este de 14 luni începând cu 1 noiembrie 2022.

 

 

Prin aceste forme de sprijin dorim să continuăm să ne implicăm în susținerea educației și în dezvoltarea personală a copiilor, din dorința de a ajuta la conturarea unui viitor mai bun, cu șanse egale la educație. Investiția în educație ne dovedește mereu că merită.

 

Copiii reușesc să-și atingă potențialul doar atunci când sunt sprijiniți să o facă. Ei au nevoie de noi toți, împreună, pentru a putea deveni o generație care să facă o schimbare în bine. Educația este cea mai importantă! 

 

 

Pe această cale ne bucurăm să avem parteneri de nădejde alături de care să putem ajuta la conturarea unui viitor împreună!

Există întotdeauna în copilăria noastră un moment când ușa se deschide și lasă să intre viitorul.”, a precizat Cristina Bala, director executiv al Asociației Stea din municipiul Satu Mare.

 

 

Pentru mai multe detalii despre proiect, directorul executiv Cristina Bala poate fi contactată la numărul de telefon 0261/884.330, sau printr-un e-mail trimis la adresa [email protected].

Citește și:

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with