Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Proiect: scăderea notei la purtare cu un punct la 20 de absenţe nemotivate pe an

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Acasa
Asculta acest articol

În proiectul de statut al elevului obţinut de Edupedu.ro, apare o modificare legată de neparticiparea la orele de curs şi prevede sancţiuni şi pentru elevii claselor primare, inclusiv la clasa pregătitoare. Astfel, elevii de gimnaziu vor avea nota scăzută la purtare cu un punct la fiecare 20 de absenţe nejustificate pe an, faţă de 10 pe semestru, cât prevede actualul statut.

Elevii claselor primare, inclusiv de la pregătitoare ar avea calificativul scăzut la purtare, gradual, de la Foarte Bine, la Bine, Suficient, Insuficient, la fiecare 20 de absenţe nejustificate pe an şcolar sau la 10% absenţe nejustificate din numărul de ore pe an şcolar la o disciplină de studiu.

Elevii care sunt în clasele primare, inclusiv în clasa pregătitoare, ar putea avea calificativ scăzut la purtare, gradual, dacă lipsesc nejustificat de la ore, de 20 de ori pe an şcolar, sau la 10% absenţe nejustificate din numărul de ore pe an şcolar la o disciplină de studiu, potrivit ordinului de ministru ce prevede schimbări în statutul elevilor, obţinut de Edupedu.ro.

,,(1) Pentru toţi elevii din învăţământul primar, la fiecare 20 absenţe nejustificate pe an şcolar, din totalul orelor de studiu sau la 10% absenţe nejustificate din numărul de ore pe an şcolar la o disciplină de studiu, va fi scăzut calificativul la purtare, gradual, de la Foarte bine la Bine, Suficient, Insuficient.”

În prezent, statutul elevului precizează scăderea notei la purtare pentru toţi elevii din învăţământul preuniversitar, însă elevii claselor primare nu primesc note, ci calificative.

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with