Image 1
Image 2

POLITIC

Proiectul de buget pentru 2024, în ședința de Guvern de joi

Proiectul de buget pentru 2024, pe agenda ședinței de Guvern de joi. 
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

Președintele Partidului Social Democrat, premierul Marcel Ciolacu, a dat asigurări că proiectul bugetului de stat pentru anul viitor va fi supus dezbaterii în şedinţa de Guvern programată pentru joi. Declarația a fost făcută luni, după ședința social democraților.

 

 

 

 

“Am prezentat bugetul colegilor mei, iar săptămâna viitoare avem programat un nou Consiliu Politic Naţional. (…) Dorim ca procesul să se desfăşoare în mod transparent, iar joi să avem şedinţa de Guvern. În săptămâna următoare, până în perioada sărbătorilor de Crăciun, intenţionăm să supunem bugetul dezbaterilor parlamentare. În cazul în care vor exista sesizări la Curtea Constituţională, acestea vor fi gestionate între Crăciun şi Anul Nou”, a declarat Ciolacu la sediul central al PSD.

 

 

 

Premierul Ciolacu  a subliniat că este normală o creştere a salariului minim pentru anul viitor şi a menţionat că va avea discuţii cu patronatele şi sindicatele în acest sens.

 

 

 

“S-ar putea să includem această creştere în buget până la sfârşitul anului. În prezent, avem o creştere de 5% pentru bugetari, cu excepţia demnitarilor. Bugetul include fonduri pentru pensii”, a precizat Ciolacu.

 

 

 

Referitor la profesori, acesta a explicat că s-au desfăşurat deja trei întâlniri cu liderii sindicatelor, şi că dialogul va continua.

 

Pentru prima oară în învăţământ, ne ocupăm şi de salarii. Îmi doresc să promovăm performanţa şi aşteptăm criteriile de performanţă de la Ministerul Educaţiei. Investim şi în combaterea abandonului şcolar, am majorat aproape de trei ori bursele şi am alocat aproape 12 miliarde, inclusiv din fonduri europene, pentru infrastructură “, a adăugat liderul PSD.

 

 

CITEȘTE ȘI:

 

Cheltuielile sunt tot mai mari raportat la veniturile la bugetul statului

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with