Image 1
Image 2

Propuneri pentru acordarea titlului de CETĂȚEAN DE ONOARE al municipiului Satu Mare

În același timp putem face și câteva gesturi simbolice pentru cei ce reprezintă ceva în acest ținut. Am asistat în urmă cu ceva timp la acordarea unor titluri de cetățeni de onoare acordate de Primăria Satu Mare, de consiliul municipal, de primar. 
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

În același timp putem face și câteva gesturi simbolice pentru cei ce reprezintă ceva în acest ținut. Am asistat în urmă cu ceva timp la acordarea unor titluri de cetățeni de onoare acordate de Primăria Satu Mare, de consiliul municipal, de primar.

 

 

O simplă trecere în revistă a celor care au avut onoarea de a fi declarați cetățeni de onoare ai municipiului Satu Mare, ne arată o disproporție față de cetățenii de onoare ai altor municipii, ai altor localități. Consiliul Județean Satu Mare, din motive de neînțeles, nu aordă astfel de distincții.

 

 

Dacă municipiul Baia Mare depășește suta de personalității, Satu Mare stă foarte slab. Câțiva sportivi, reprezentanți din orașele înfrățite, niciun scriitor, un singur artist plastic, niciun istoric.

 

 

Prin urmare, profitând de Centenarul dr. Vasile Lucaciu centrul Multicultural Poesis propune o listă de personalității cărora să li se acorde diploma ce „Cetățean de onoare a municipiului Satu Mare”

 

 

Începem de la personalitățile sătmărene care au o vârstă venerabilă și teminăm cu cei care, deși nu sunt foarte în vârstă au făcut cevam reprezintă valori sătmărene incontestabile.

 

 

Categoria scriitori: Alexandru Zotta, Radu Ulmeanu, Vasile Sălăjan, George Vulturescu, Ioan Nistor, Gheorghe Glodeanu, Veres Istvan, Felician Pop.

 

 

Categoria istorici: Viorel Ciubotă, Doru Radosav.

 

 

Categoria artiști plastici: Alexandru Crișan, Ion Darida, Adalbert Gyorgy, Muhi Șandor, Nyiri Zoltan, Cristina Gloria-Oprișa, Judit Erdos, Eugen Munteanu.

 

 

Categoria actori și muzicieni: Radu Botar, Carol Erdos, Leontina Dorca. Actorii și muzicienii se cunosc mai bine între ei și pot face propuneri. Lista rămâne deschisă.

 

 

Noi vom prezenta rând pe rând, activitatea persoanelor propuse și îi vom invita și la emisiunile de la Informația TV.

Nu am inclus în listă personalitățile angajate în instituțiile de cultură.

Menționăm că alte orașe au acordat titluri de Cetățean de Onoare și oamenilor de afaceri care au creat locuri de muncă.

 

 

D. Păcuraru

Președinte Centrul Multicultural Poesis

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with