Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

EVENIMENT LA SATU MARE

Protecţia Copilului îşi deschide porţile la 20 de ani de activitate

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Satu Mare marchează în această săptămână 20 de ani de asistenţă socială în judeţul Satu Mare.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Astfel, în perioada 20 – 24 noiembrie, instituţia organizează Săptămâna porţilor deschise, timp în care sătmărenii pot să cunoască îndeaproape activitatea instituţiei, să ia contact cu beneficiarii şi profesioniştii diferitelor centre de asistenţă socială de pe tot cuprinsul judeţului.

Cu prilejul celor două decenii de activitate, conducerea DGASPC Satu Mare a organizat în cursul zilei de luni, 20 noiembrie o conferinţă de presă. Date despre evenimentele din programul Porţilor Deschise au fost oferite de directorul general, Mariana Dragoş şi directorul general adjunct, Eugenia Ardelean. La întâlnire a participat din partea Consiliului Judeţean Satu Mare,secretar, Mihaela Crasnai şi totodată coordonatori de centru de asistenţă socială din subordinea instituţiei gazdă.

“La împlinirea celor 20 de ani de existenţă a Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului a judeţului Satu Mare îmi exprim convingerea că instituţia noastră, în ciuda traseului sinuos al reformei, va putea să răspundă oricând noilor provocări privind continuarea dezvoltării de servicii sociale care să răspundă nevoilor individului, într-o societate aflată permanent în dinamica schimbărilor sociale” a spus Mariana Dragoş, în deschiderea conferinţei.

Conducerea instituţiei a mulţumit pe această cale Consiliului Judeţean Satu Mare, în subordinea căruia se află, pentru toată susţinerea DGASPC, din toate punctele de vedere. După cum a subliniat şi Mihaela Crasnai, în acest an, direcţia a fost finanţată din surse proprii ale CJ Satu Mare cu suma de 17.3 milioane lei, iar la ultima rectificare cu 983.000 lei. Tot aici a fost amintit că la următoarea rectificare bugetară, alocarea va fi făcută în aşa manieră încât să asigure salariile angajaţilor şi tot ce presupune bunul mers al instituţiei.

Eugenia Ardelean a ţinut să lanseze o invitaţie de suflet sătmărenilor de a cunoaşte în aceste zile activitatea centrelor din structura DGASPC, de a sta de vorbă cu beneficiarii acestora şi nu în ultimul rând, fiind şi Postul Crăciunului, de a oferi un zâmbet , o vorbă bună acestor oameni, copii şi adulţi deopotrivă.

În cadrul manifestării, joi, 23 noiembrie, de la ora 17.00, la Filarmonica de Stat Dinu Lipatti din Satu Mare va avea loc festivitatea prilejuită de împlinirea celor 20 de ani de asistenţă socială în judeţul Satu Mare.

Însă până la momentul festiv, inclusiv după, toţi cei interesaţi pot să viziteze centrele DGASPC. În acest sens a fost stabilit un program de vizitare a lor pe zile, inclusiv persoanele de contact de la care pot fi solicitate mai multe informaţii.

Luni, 20 noiembrie, de exemplu şi-au deschis porţile, Centrul de Plasament al Copilului “Floare de colţ” din Halmeu, Centrul Multifuncţional din Noroieni şi Casa de Tip Familial “Speranţa” din Carei.

Ziua marţi, 21 noiembrie începe cu porţi deschise la Centrul de Recuperare a Copilului cu Handicap de pe str. G. Călinescu (persoană de contact, Liliana Fabian) de la ora 10.00 şi continuă de la ora 14.00 la Casa de tip familial “Alexandra” din localitatea Amaţi (coordonator Lidia Priner) . Tot de la ora 14.00 sunt porţi deschise şi la Casa de Tip Familial “Ştefania” din localitatea Oar (persoană de contact, Adriana Borzaş).

În decursul zilei de azi, respectiv de la ora 12.00 sătmărenii sunt bineprimiţi laCasa de tip familial “Daniel”din localitatea Borleşti (persoană de contact, Corina Codaţ). Tinerii asistaţi îi vor avea ca oaspeţi pe elevii de la Şcoala Gimnazială din Pomi şi Valea Vinului.

Porţile vor fi deschise de la ora 11 şi la Centrul de ~ngrijire şi Asistenţă Socială “Şansa” din localitatea Satu Mare, str. Ilişeşti (persoană de contact, Beatrice Felecan). Aici, un grup de beneficiari din cadrul terapiei educaţionale vor susţine un program artistic: cântece, poezii, scenetă veselă şi un dans popular.

Un program cultural artistic va avea loc de la ora 11.00 la Centrul pentru Persoane Vârstnice din localitatea Viile Satu Mare (persoană de contact, Mihaela Şuteu). Programul artistic numit “Punte între generaţii” este oferit de către elevii din cadrul Şcolii Gimnaziale Viile Satu Mare – partenerii Căminului pentru Persoane Vârstnice. De asemenea, sunt prevăzute activităţi de socializare.

Tot pentru ziua de azi, Centrul de ~ngrijire şi Asistenţă pentru Persoane cu Handicap Mental “O viaţă nouă” din Satu Mare (-persoană de contact, Csaba Karpinschi) are un program pregătit de beneficiari. Primirea invitaţilor va avea loc de la ora 10.15 şi va fi urmată de vizitarea centrului, prezentarea standului cu lucrări manuale, pauză de cafea, prezentarea unui spectacol artistic, socializare, schimburi de părere.

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

1 comentariu

Lasă un răspuns