Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

PS Iustin i-a premiat pe elevii de la Nicolae Steinhardt in cadrul concursului “Traditii si obiceiuri de Pasti”

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ziua de 5 aprilie a fost una deosebita pentru elevii de la Liceul Teologic ortodox “Nicolae Steinhardt”, deoarece aici fost prezent Prea Sfintitul Iustin Sigheteanu, Arhiepiscopul Maramuresului si Satmarului.

S-a creat o traditie ca PS Iustin sa savarseasca Sfanta Liturghie a Darurilor Mai Inainte Sfintite in fiecare an in joia dinaintea Floriilor. Face acest lucru de 5 ani consecutiv participand la premierea copiilor din cadrul expozitiei concurs cu tema “Traditii si obiceiuri de Pasti”.

Biserica “Sfantul Nicolae” a fost umpluta de sute de credinciosi unde au ascultat din cuvantul de invatatura al arhiepiscopului. La Sfanta Liturghie au mai participat si protopopul Satmarului, parintele Ioan Socolan, preotul gadza, Gabriel Groza, si alti preoti ai protopopiatului ortodox Satu Mare. Imediat dupa, ei s-au deplasat in sala de sport unde au fost expuse lucrarile elevilor din mai multe judete, printre care Salaj, Maramures, Cluj Napoca, Iasi. Intre timp au mai aparut si primarul Municipiului Satu Mare, Iuliu Ilyes impreuna cu presedintele Consiliului Judetean Satu Mare, Csehi Arpad care au tinut sa-i felicite pe copii pentru munca depusa.

Mai apoi, s-a facut premierea elevilor care au participat la concurs, in cele patru sectiuni, s-au inmanat diplome dupa cum urmeaza: la sectiunea grafica, premiul I a fost obtinut de Carla Patcas de la Scoala Gimnaziala “Gheorghe Lazar” din Zalau, la sectiunea colaj premiul I – clasa a IV-a de la Scoala cu clasele I-VIII din Odoreu, Sebastian Chisroca de la Scoala cu clasele I-VIII “Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Iasi, la sectiunea pictura premiul I – Sorina Avram din clasa a X-a de la Colegiul National “Mihai Eminescu”, Diana Onica de la aceeasi scoala din Zalau, la sectiunea machete premiul I – Maria Coste de la Scoala “Avram Iancu” din Zalau, clasa I si clasa a V-a de la Liceul Teologic “Nicolae Steinhardt”.

Tot in sala de sport s-au gasit grupuri din patru zone reprezentative ale judetului Satu Mare, Zona Codrului, Valea Somesului, Zona Carei si Tasnad si Tara Oasului. Au venit aici cu ce au mai bun, cu gustari, cu ce pun de Paste pe masa, si ce duc la sfintit la Sfanta Biserica. Bucatele expuse vor fi gustate dupa ce trece Postul Mare. Totodata acestia demonstreaza ca in Nord-Vestul Romaniei, unele traditii sunt pastrate.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns