Image 1
Image 2

DECLARAȚII FIERBINȚI DE ANUL NOU

Putin, Xi Jinping, Kim Jong-un, Zelensky, Netanyhu își propun să lupte pentru victorie nu pentru pace în 2024

Taberele sunt clar delimitate. Pe de o parte Rusia, China, Coreea de Nord, pe de altă parte SUA și aliații ei. Va fi 2024 anul războaielor sau anul păcii?
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Dacă șefi de stat și de guverne din zona țărilor democratice au transmis de Anul Nou mesaje de încurajare, de încredere, liderii Rusiei și  Chinei, Vladimir Putin și Xi Jinping nu se ascund după vorbe frumoase. Rusia vrea să anexeze teritorii din Ucraina, iar China vrea unificarea cu Taiwanul chiar și pe calea războiului. Nici Israelul nu accentă o pace fără distrugerea definitivă a trupelor Hamas. Asta înseamnă continuarea războiului.
La rândul său Volodimir Zelenski nu cedează nicio palmă de pământ din teritoriul Ucrainei.

La capătul celălalt al lumii dictatorul din Correa de Nord, Kim Jong-un își propune să lanseze în 2024 încă trei sateliți care să monitorizeze SUA și Coreea de Sud.
Aflate în fața unor alegeri neobișnuite, Statele Unite oferă un spectacol pe placul lui Putin.  Fostul președinte Donald Trump vrea să candideze pentru un nou mandat în care își propune să pedepsească UE, o uniune fără armată proprie. Lumea ocidentală este speriată. Cu Donald Trump la Casa Albă, țările europene vor si lăsate să lupte singure cu Rusia.

Nu numai Europa, ci și o parte din americani sunt îngroziți că alegerile ar putea fi pierdute de cel mai bătrân candidat la președinție din istoria SUA. Joe Biden are 84 de ani și mai vrea un mandat. Nici Trump nu este foarte tânăr, dar a promis că odată ajuns președinte își dorește să fie dictator măcar pentru o zi.

Xi Jinping vrea să ocupe Taiwanul

În discursul său de Anul Nou , președintele Chinei Xi Jinping a cerut reforme de anvergură și promovarea educației, științei și tehnologiei.Republica Populară va “consolida și intensifica tendința pozitivă de redresare economică și va obține o dezvoltare economică stabilă și pe termen lung”,
În același discurs referitor la Taiwan,în versiunea originală chineză el a spus: „Reunificarea patriei este inevitabilă din punct de vedere istoric.” În schimb, observă comentatorii avizați , traducerea oficială în engleză publicată de Agenția de știri Xinhua  a apărut un alt mesaj „China va fi cu siguranță reunificată”.

În discursul lui Xi nu au existat amenințări militare împotriva insulei. China consideră Taiwanul o provincie separatistă și  prin urmare Xi Jinping nu a exclus utilizarea forței pentru a o unifica. Alegerile prezidențiale vor avea loc în Taiwan pe 13 ianuarie.

 Vladimir Putin: Rusia nu va da niciodată înapoi

Având în fundal Kemlinul simbolul puterii, președintele  Putin a ținut un discurs de unificare a țării. El le-a acordat foarte multă atenție luptătorilor care se află acum în fruntea unei operațiuni militare speciale în Ucraina. Rusia  știe rezolva cele mai dificile probleme și nu va da niciodată înapoi, le-a transmis Vladimir Putin rușilor și întregii planete în discurusl lui de Anul Niou.

Vladimir Putin a numit personalul militar eroii noștri. Suntem mândri de dumneavoastră, vă admirăm curajul”, a subliniat președintele. De asemenea Putin le-a reamintit rușilor că anul 2024 a fost declarat Anul Familiei în Rusia.
“Suntem împreună. Și aceasta este cea mai de încredere garanție a viitorului Rusiei”.
Toată Rusia este o mare familie.”Suntem împreună. Și aceasta este cea mai de încredere garanție a viitorului Rusiei”.

În timp ce Putin își rostea discursul de Anul Nou, peste 20 de mii de militari protejau cerul de deasupra Rusiei.

Bazele de combustibil și lubrifianți din Harkov și Zaporojie, care aprovizionau grupurile Forțelor Armate ale Ucrainei de pe fronturile Harkov și Orekhovsk, au fost distruse, a anunțat Putin. În plus, au fost efectuate atacuri asupra punctelor de desfășurare ale brigăzii 59 infanterie, brigăzii 79 infanterie a Forțelor Armate ucrainene și mercenari cu un număr total de până la 600 de militari, precum și asupra parcărilor echipamentelor militare și sisteme de artilerie în satele Selidovo, Kurakhovo și la mina Korotchenko.

Zelensky:”Cine sunt? Cine vreau să fiu?” 

În discursul lui de Anul Nou Zelensky le-a cerut ucraineloor să aleagă între a fi refugiați și a lupta pentru țara lor.

Fiecare ucrainean, mai devreme sau mai târziu, trebuie să aleagă între statutul de refugiat și disponibilitatea de a-și îndeplini datoria față de țara sa.
Șeful statului a menționat că la 24 februarie 2022, cetățenii republicii au luat decizii diferite. Unii au rămas în țară sau au plecat pe front, alții au scăpat, alții au plecat, dar apoi s-au întors în patria lor.

Știu că într-o zi fiecare ucrainean va trebui să își pună întrebarea: cine sunt eu? Cine vreau să fiu? Victimă sau câștigător? Refugiat sau cetățean?Toți trebuie  să lupte.
Ucraina nu trebuie să se limiteze la mobilizarea a jumătate de milion de oameni – toți ucrainenii ar trebui să lupte.să apere Ucraina.

Dictatorul Kim Jong-un anunță că războiul ar putea izbucni în orice moment în Coreea

Coreea de Nord vrea să-și extindă capacitățile militare de a obsrva Statele Unite din spațiu și de a lansa încă trei sateliți de recunoaștere anul viitor. La sfârșitul unei reuniuni de mai multe zile de sfârșit de an a Comitetului Central al Partidului Muncitorilor de guvernământ, conducătorul Kim Jong Un a subliniat, de asemenea, obiectivele de consolidare a capacităților de apărare, inclusiv armamentul nuclear și construcția de drone militare, presa de stat. raportat duminica.

Liderul statului cu partid unic a acuzat încă o dată SUA că își amenință țara cu arme nucleare. Coreea de Nord este una dintre cele mai izolate țări din lume. Este supus unor măsuri internaționale dure din cauza programului său de arme nucleare Pentru Phenian SUA și Correa de Sud sunt dușmani . „Din cauza măsurilor nemiloase ale inamicilor de a invada țara noastră, este un fapt împlinit că un război poate izbucni în orice moment în Peninsula Coreeană”, a spus Kim.

Armata trebuie să se pregătească să „pacifice întregul teritoriu al Coreei de Sud”, dacă este necesar, cu arme nucleare în cazul unui atac. Lansarea primului satelit spion al Coreei de Nord în noiembrie a fost salutată ca un succes în mass-media de stat. La ședința partidului a fost declarată sarcina de a lansa încă trei sateliți în spațiu în 2024.
SUA și partenerii săi Coreea de Sud, Japonia și Australia au impus noi sancțiuni Coreei de Nord din cauza lansării satelitului. Aceștia au acuzat Phenianul că folosește tehnologia legată de programul său de rachete balistice intercontinentale. Coreea de Nord anunțase deja după lansare că dorește să pună mai mulți sateliți în spațiu.

Netanyahu: „Intensificăm lupta împotriva Hamas” 

În discurusl de Anul Nou, Netanyahu a spus că armata israeliană este în proces de exercitare a controlului complet asupra zonei. Accentul se pune acum pe ultimul bastion rămas al Hamas în orașul Gaza, districtul Tufah.

Israelul bănuiește că liderul Hamas din Fâșia Gaza, Jihia Sinwar, se ascunde în tunelurile subterane sub Khan Yunis. „Intensificăm lupta împotriva Hamas”, a spus Netanyahu. În nord, armata israeliană spune că este în proces de exercitare a controlului complet asupra zonei. Accentul se pune acum pe ultimul bastion rămas al Hamas în orașul Gaza, districtul Tufah. Până nu va fi total destructurata gruparea teroristă Hamas Israelul nu acceptă nicio condiție penrtru restabilirea păcii în Orientul Mijlociu.

Editor de știri

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with