Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Radiografiile dentare frecvente pot provoca aparitia unor tumori pe creier

Sigla Informatia Zilei
Persoanele care din diferite motive ajung sa faca "des" radiografii dentare se expun unui risc mai crescut de aparitie a unor tumori pe creier, conform unui nou studiu american, informeaza Agerpres.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Persoanele care din diferite motive ajung sa faca “des” radiografii dentare se expun unui risc mai crescut de aparitie a unor tumori pe creier, conform unui nou studiu american, informeaza Agerpres.Acest studiu a aparut in numarul de marti al publicatiei americane Cancer, editata de American Cancer Society. Coordonatorul studiului, Elizabeth Claus de la Universitatea Yale, a examinat datele medicale ale unui numar de 1.433 de pacienti americani cu varste cuprinse intre 20 si 79 de ani, care sufereau de tumori cerebrale de tip meningiom, tumori in general benigne.

Pacientii care au facut in fiecare an cate un examen radiologic dentar sunt de 1,4 pana la 3 ori mai expusi la aparitia unor astfel de tumori decat cei care fac radiografii dentare mai rar.

Conform recomandarilor Asociatiei Stomatologilor Americani, copiii pot face radiografii dentare o data pe an, adolescentii la cel putin 18 luni, iar adultii la interval de peste 2 ani.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Peste 1000 de sătmăreni au beneficiat de campania “Din grijă pentru tine”

SERVICII MEDICALE LA SATU MARE

Peste 1000 de sătmăreni au beneficiat de campania “Din grijă pentru tine”

Campania de Educație și Prevenție Sanitară “Din grijă pentru tine”, care s-a desfășurat în municipiul Satu Mare la Casa Dăinuirii, s-a bucurat de mare popularitate în rândul sătmărenilor. Fiecare cetățean care a beneficiat de serviciile medicale oferite a făcut o programare în prealabil, și astfel Casa Dăinuirii a fost vizitată de peste 1000 de sătmăreni în ultimele două zile.