Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

DEZASTRU ÎN GRĂDINĂ

Recolta de coacăze a unei ferme familiale distrusă de grindină

Recolta de coacăze a unei ferme familiale distrusă de grindină
Grindina a devastat o plantație de coacăz negru, punând în pericol afacerea celui mai mare producător de vin din coacăze negre din județul Cluj
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

 

Grindina a devastat o plantație de coacăz negru, punând în pericol afacerea celui mai mare producător de vin din coacăze negre din județul Cluj. Recolta de fructe din acest an a fost aproape în întregime distrusă din cauza intemperiilor. Lipsa unei asigurări face ca reluarea activității să fie dificilă și plină de incertitudini.

 

 

Începutul lunii a adus condiții meteorologice dificile, incluzând ploi, vijelii și grindină, care au afectat culturile în calea lor. Afacerea gestionată de antreprenorii Alex și Ana Maria Pop, ferma Poama Boierească din comuna Recea-Cristur din județul Cluj, a suferit și ea. Grindina a distrus totul în grădină și plantația lor de coacăz negru, care reprezenta principala sursă de venit a familiei.

 

 

“Am pierdut tot: căpșuni, afine, roșii din grădină, coacăze și zmeură. Toată munca noastră s-a dus în zadar. Coacăzele au fost lovite cel mai rău, fiind sursa noastră principală de venit și mijlocul nostru de trai. Tufele care erau atât de pline de frunze verzi și fructe mari acum sunt doar niște bețe. Este o tragedie fără precedent în cei nouă ani de când am început această afacere”, a povestit Ana Pop.

 

 

Familia Pop nu a avut parte de un eveniment atât de grav în cei nouă ani de activitate. Recolta întreagă a fost distrusă, iar din cele 5 tone de coacăze pe care se așteptau să le recolteze în acest an, nu vor produce decât o mică parte, insuficientă chiar și pentru a face un butoi de vin. Regretul lor cel mai mare este că nu au investit în asigurarea plantației de coacăz.

 

 

“Pentru noi, este o pierdere imensă. Toată munca noastră, orele petrecute în grădină, totul s-a dus. Ne-am fi putut salva afacerea dacă am fi avut asigurare. Este o lecție pe care o vom învăța amarnic”, au adăugat cei doi fermieri.

 

 

Pentru a încerca să compenseze pierderile, familia Pop vinde coacăzele căzute la kilogram. Ei sunt recunoscători celor care îi sprijină, cumpărând aceste fructe simbolice. Chiar și în fața acestor dificultăți, cei doi antreprenori rămân hotărâți să continue și să reconstruiască afacerea lor, de data aceasta cu o asigurare adecvată.

 

CITEȘTE ȘI: Pe 9 iunie, C.E. va decide creşterea sau menţinerea subvenţiilor pentru fermierii români

 

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns